Naslovnica Vijesti Hrvatska

Thompson nije ustuknuo nakon presude, uzviknuo 'za dom' kao i uvijek

Visoki prekršajni sud, podsjetimo, kaznio je novčanom kaznom od 765 kuna makarskog pjevača Marija Rosu jer je na početku pjesme Bojna Čavoglave uzviknuo Za dom spremni
16. kolovoza 2019. u 12:48 86 komentara 4418 prikaza
Marko Perković Thompson
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Marko Perković Thompson ni nakon presude Visokog prekršajnog suda ne odustaje od upotrebe ustaškog pozdrava Za dom spremni na početku svog hita Bojna Čavoglave. 

Thompson nastupio na splitskoj rivi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti ČAVOGLAVE Thompson poslao poruku političkim kandidatima

Visoki prekršajni sud, podsjetimo, kaznio je novčanom kaznom od 765 kuna makarskog pjevača Marija Rosu jer je na početku pjesme Bojna Čavoglave uzviknuo Za dom spremni.

To je prva pravomoćna presuda kojom se kažnjava uzvikivanje ustaškog pozdrava na početku te pjesme.

Thompson je sinoć nastupio u Širokom Brijegu, a na Facebooku je objavio snimku izvedbe popularnih Čavoglava.

Pjesmu je kao i uvijek počeo uzvikom 'za dom', o čemu svjedoči objavljena snimka. Thompson je uzviknuo za dom, na što je publika uzvratila: Spremni!

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Agricola:

  Zašto bi odustao? I zašto niti jedan medij nije naveo da je taj sudac Siniša Senjanović brart pokojnog feralovca Đermana Ćiće Senjanovića iz stare splitske orjunaške obitelji Senjanović? To je više nego dovoljno za shvatiti pozadinu takve presude.

 • Avatar Django
  Django:

  “...To je prva pravomoćna presuda kojom se kažnjava uzvikivanje ustaškog pozdrava na početku te pjesme...”. Postoji i prva pravomoćna presuda koja pozdrav proglašava nespornim. Ta presuda je starija, ako ćemo baš tražiti presedane po kojima bi se sudovi u buduće ... prikaži još! trebali ravnati. Jer, očito je upravo to bio cilj i namjera ove smiješne presude.

 • correct.or:

  91. nismo ni na dorucak isli u stroju bez Za Dom Spremni a kamoli u akciju. Vidi tko to govori danas . Jazavci.