Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Široki Brijeg

Thompson nije ustuknuo nakon presude, uzviknuo 'za dom' kao i uvijek

Marko Perković Thompson
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
16.08.2019.
u 12:48

Visoki prekršajni sud, podsjetimo, kaznio je novčanom kaznom od 765 kuna makarskog pjevača Marija Rosu jer je na početku pjesme Bojna Čavoglave uzviknuo Za dom spremni

Marko Perković Thompson ni nakon presude Visokog prekršajnog suda ne odustaje od upotrebe ustaškog pozdrava Za dom spremni na početku svog hita Bojna Čavoglave. 

Visoki prekršajni sud, podsjetimo, kaznio je novčanom kaznom od 765 kuna makarskog pjevača Marija Rosu jer je na početku pjesme Bojna Čavoglave uzviknuo Za dom spremni.

To je prva pravomoćna presuda kojom se kažnjava uzvikivanje ustaškog pozdrava na početku te pjesme.

Thompson je sinoć nastupio u Širokom Brijegu, a na Facebooku je objavio snimku izvedbe popularnih Čavoglava.

Pjesmu je kao i uvijek počeo uzvikom 'za dom', o čemu svjedoči objavljena snimka. Thompson je uzviknuo za dom, na što je publika uzvratila: Spremni!

Komentara 84

AG
Agricola
13:11 16.08.2019.

Zašto bi odustao? I zašto niti jedan medij nije naveo da je taj sudac Siniša Senjanović brart pokojnog feralovca Đermana Ćiće Senjanovića iz stare splitske orjunaške obitelji Senjanović? To je više nego dovoljno za shvatiti pozadinu takve presude.

Avatar Django
Django
13:15 16.08.2019.

“...To je prva pravomoćna presuda kojom se kažnjava uzvikivanje ustaškog pozdrava na početku te pjesme...”. Postoji i prva pravomoćna presuda koja pozdrav proglašava nespornim. Ta presuda je starija, ako ćemo baš tražiti presedane po kojima bi se sudovi u buduće trebali ravnati. Jer, očito je upravo to bio cilj i namjera ove smiješne presude.

DU
Deleted user
13:07 16.08.2019.

91. nismo ni na dorucak isli u stroju bez Za Dom Spremni a kamoli u akciju. Vidi tko to govori danas . Jazavci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije