Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANSKA PREMIJERKA

Theresa May za snažniju politiku prema migrantima: 'Svaka zemlja ima pravo braniti svoje granice'

Theresa May
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.09.2016.
u 23:46

"Moramo biti jasni da je ova kriza pogoršana neviđenim razinama nekontrolirane migracije"

Britanska premijerka Theresa May pozvala je u ponedjeljak na snažniji nadzor migranata i rekla kako svaka zemlja ima pravo braniti svoje granice.

U svojem prvom pojavljivanju u UN-u, obraćajući se na summitu o izbjeglicama, May je naglasila da se Britanija priključuje međunarodnoj pomoći za izbjeglice dogovorenoj na tom skupu, ali je pozvala na učinkovitiji pristup prema masovnoj migraciji iz Sirije i drugih područja.

"Moramo biti jasni da je ova kriza pogoršana neviđenim razinama nekontrolirane migracije", kazala je na summitu, dodajući da se ne kreću samo izbjeglice u velikom broju, "tu su i oni koji traže bolje ekonomske mogućnosti".

May je pozvala sve vlade da ojačaju princip po kojemu bi tražitelji azila aplicirali u prvoj sigurnoj zemlji u koju stupe - što za one koji bježe iz Sirije znači u Turskoj, Libanonu ili Jordanu.

"Moramo biti jasni da sve zemlje imaju pravo kontrolirati svoje granice i zaštititi svoje građane i biti također jasni da zemlje imaju obvezu upravljati svojim granicama kako bi se smanjili valovi ilegalne i nekontrolirane migracije", dodala je.

>> Tisuće migranta bježe od požara u izbjegličkom kampu na Lezbosu

Komentara 11

PO
portugisac
10:36 20.09.2016.

Britanija više nije važna niti zanimljiva i neznam zašto je novinari forsiraju. Radi jednog šizofrenoga političara Britanija je napustila EU pa se sada neka koprcaju. I to sve je svjedok da nema jedinstva u EU. I ova premijerka govori kako svaka država mora sebe štititi. To je sve krivo. Sada kada se EU oslobodila balasta sada se treba njih 27 stvarno ujediniti i napraviti strategiju zaštite od najezde imigranata. Znači treba se ujediniti i svi zajedno štititi granice EU a ne svako svoju zemlju kao što to čine Mađarska i Slovenija. Sve članice EU moraju dati žicu i "ljudstvo" na granice EU od Bugarske, Rumunjske, Madžarske, Hrvatske, Grčko - Turske, Također prema Grčkoj i Italiji dati brodove koji će sprečavati ulazak imigranata. Naj pametnije bi bilo da brodovi patroliraju uz Libijsku,Egipatsku,Izraelsku i Sirijsku granicu i da već u startu te brodove vračaju.

Avatar naturtrueb
naturtrueb
00:52 21.09.2016.

...al kraljica je tu.......ona bu to sredila...hehehe....

DU
dukidudoje
00:44 20.09.2016.

niste tako govorili kada je palestini to trebalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije