Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

The Times: Ovo je godina meteoroloških ekstrema

Usprkos protekloj ledenoj zimi u Europi, znanstvenici predviđaju da bi ova godina mogla biti najtoplija otkako se vode statistike.
03. kolovoza 2010. u 11:51 2 komentara 3 prikaza
poplave
Foto: Reuters

Britanski The Times piše da je 2010. godina meteoroloških ekstrema. Dok Rusija gori, a najveći monsuni u posljednjih mnogo godina izazivaju poplave diljem Južne Azije, neki dijelovi Južne Amerike pogođeni su najhladnijom zimom kakva se ne pamti već desetljećima.

Također, usprkos protekloj ledenoj zimi u Europi, znanstvenici predviđaju da bi ova godina mogla biti najtoplija otkako se vode statistike.

Veliki dijelovi našeg planeta trenutačno se prže na ljetnim vrućinama, a rekordne temperature bilježe se od Sjedinjenih Država i Rusije sve do Japana, piše Times.

rafting
Blic intervju
Rafting instruktor i bivši reprezentativac Kelemen: Što sve treba znati o pustolovinama na rijekama

A1 izdvaja za Vas

  • Agramer198:

    Kaj ovo gore slika Venecije?

  • Pink Panter:

    Što će na ovo reći onaj akademik Paar koji nestručnjacima još više zamućuje istinu, jer je i sam nestručnjak (Činjenica da se nekad bavio nuklearnom fizikom, nema nikakve veze s klimatologijom.) Paar naime tvrdi da će doći novo ledeno doba, ... prikaži još!, a da čovjek uopće ne izaziva globalno zatopljenje