Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovski premijer

Thaçi: Srbija je na Kosovu počinila genocid

Hashim Thaci
Tobias Hase/DPA/PIXSELL
26.03.2014.
u 20:37

Dodao je kako još nije razjašnjena sudbina oko 1 700 osoba nestalih u ratu i da će Europski parlament ubrzo posebnom rezolucijom zatražiti od Srbije ispitivanje svih mjesta na kojima se sumnja da su skriveni posmrtni ostaci žrtava rata na Kosovu.

Na današnjem pokopu posmrtnih ostataka 47 albanskih civila koji su nekoliko godina nakon ratnih događanja na Kosovu, pronađeni u masovnoj grobnici u Batajnici kod Beograda, kosovski premijer Hashim Thaçi je izjavio kako su "srpske vojne i paravojne postrojbe počinile genocid na Kosovu", javlja agencija Beta.

Od pokopanih žrtava, 19 je iz sela Mala Kruša i 27 iz Suve Reke, a 24 ih je iz obitelji Berisha ubijenih točno prije 15 godina, 26. ožujka 1999. u danima kada je počelo NATO bombardiranja Srbije.

Thaçi je rekao da "masakri koji su se dogodili u Maloj Kruši i Suvoj Reci potvrđuju da su srpske vojne i paravojne postrojbe počinile genocid na Kosovu".

Dodao je kako još nije razjašnjena sudbina oko 1 700 osoba nestalih u ratu i da će Europski parlament ubrzo posebnom rezolucijom zatražiti od Srbije ispitivanje svih mjesta na kojima se sumnja da su skriveni posmrtni ostaci žrtava rata na Kosovu.

>> Obilježena 15. godišnjica NATO bombardiranja Srbije

>> Dačić: Bilo bi mi lakše ošamariti Thacija nego pregovarati s njim

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Kapetan Magelan
Kapetan Magelan
13:49 27.03.2014.

To reče terorista koji se na poternici MUP-a Srbije nalazi još od septembra meseca 1993. godine, zbog bombaškog napada na kasarnu Kosovskih Junaka u Prištini, kojom prilikom je bilo više ranjenih i ubijenih vojnika Vojske Jugoslavije!!!.

Avatar putinthegreat
putinthegreat
15:45 27.03.2014.

To kaže onaj protiv koga međunarodna zajednica vodi istragu za trgovinu ljudskim organima koje je vadio Srbima među kojima je bilo i dece, ali kad vidim ko je napisao ovakve gluposti onda mi je sve jasno!

SE
selbivoje
17:34 28.03.2014.

ne jednom vise puta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije