Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niska izlaznost

Thaci proglasio pobjedu na parlamentarnim izborima na Kosovu

izbori na Kosovu
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
09.06.2014.
u 08:55

Nakon prebrojanih glasova sa 70 posto biračkih mjesta, PDK ima 30 posto gasova, a iza nje slijedi Demokratska liga Kosova (LDK) sa 26 posto.

Demokratska partija Kosova (PDK) pod vodstvom kosovskog premijera Hashima Thacija proglasila je pobjedu na parlamentarnim izborima na Kosovu, javlja Deutsche Welle.

Nakon prebrojanih glasova sa 70 posto biračkih mjesta , PDK ima 30 posto gasova, a iza nje slijedi Demokratska liga Kosova (LDK) sa 26 posto.

Izbore je obilježila niska izlaznost. Glasovalo je oko 43 posto birača što se priprisuje rastućoj frustraciji zbog korupcije.

>> Thaçi: Srbija je na Kosovu počinila genocid

Ključne riječi

Komentara 6

DI
dokazano.istinito
12:49 09.06.2014.

nece moci sastaviti vladu, opozicija je obecala da nece u koaliciju,ako drze rjeci nista od vlade sa pdk

SE
selbivoje
13:00 09.06.2014.

ma sta pises, srbi na kosovu nemaju ni 2 % glasova, ali ce hashim i njih morati u koaliciju zbog toga sto opozija je jaca od njene stranke, gledano na albansi narod pdk ima samo 29% glasova , znaci na na suprotnu stranu su 71% albanaca

TO
tokimalko
12:51 09.06.2014.

srbi ce u koaliciju sa Hashimom Thaqijem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije