Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Thaci: Dokument od šest točaka neprihvatljiv za Kosovo

18.11.2008.
u 10:53

Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je utorak za beogradsku radioteleviziju B92 kako dokument o šest točaka o raspoređivanju misije Eulex nije prihvatljiv za Kosovo.

- Beograd nema ingerencija na Kosovu, takve tendencije Beograda treba zaboraviti jednom zauvijek - istaknuo je Thaci.

U ekskluzivnom razgovoru Tachi je rekao kako je misija Europske unije prihvatljiva samo u skladu s planom Marttija Ahtisaarija.
- Problem je u Beogradu, jer Beograd sasvim sigurno treba shvatiti da je Kosovo neovisna i demokratska država - naglasio je on.

- Na Kosovu neće biti nelegalnih ili nelegitimnih struktura, neće postojati paralelne strukture u pravosuđu, policiji, carini ili u drugim sektorima. Mi ćemo funkcionirati kao stabilna, jedinstvena država, s funkcionalnim sustavom za sve građane Kosova - kazao je kosovski premijer.

- Eulex ima pun mandat i punu podršku svih međunarodnih mehanizama i dobro je prihvaćen u Prištini. Imamo tijesnu suradnju, ali nećemo prihvatiti nove uvjete za raspoređivanje Eulexa. Eulex ima pun mandat i taj mandat mi podržavamo u cjelini. Mi smo partneri - rekao je još Thaci više puta ponavljajući kako je Kosovo država koja tijesno surađuje s međunarodnom zajednicom.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije