Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In memoriam

Teta Vegeta napokon će dobiti nadgrobni spomenik

'unu 29 01 2009....koprivnica zlata bartl, majka vegete....koprivnica snimio: josip maljak'
Foto: 'josip maljak'
1/3
30.07.2010.
u 08:00

Grad i Podravka obećali su istaknutoj Koprivničanki sagraditi spomenik, ali to još nisu napravili. Na grobu je tek vrećica vegete.

Na današnji dan obilježava se druga godišnjica smrti legendarne koprivničke profesorice Zlate Bartl, voditeljice Podravkina tima koji je izumio svjetski poznatu vegetu, i dobitnici prestižnih priznanja kao što su odličje Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo, životna nagrada Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice te mnogih drugih.

Grad joj je odao počast nazvavši po njoj jedan od trgova, a kompanija u kojoj je provela svoj cijeli radni vijek ovih je dana u svojoj središnjoj zgradi uredila posebnu spomen-sobu u kojoj se nalaze sva priznanja i počasti koje je profesorica dobila, ali i nekoliko privatnih stvari koje su joj pripadale.

No, na jučerašnji dan, grob pokojne profesorice još je uvijek bio obilježen tek oronulim drvenim križem, iako su i Grad i Podravka najavljivali da će istaknutoj sugrađanki sagraditi spomenik kakav i zaslužuje.

Da se radi o posljednjem počivalištu "Tete Vegete" može se zaključiti samo po vrećici vegete koju je na grob donio netko od obitelji, prijatelja ili kolega.

Iz Podravke su jučer popodne priopćili kako će svojoj Zlati Bartl u sljedećih godinu dana u sklopu Aleje zaslužnih građana, koja će se urediti na novom dijelu gradskog groblja, podignuti spomen-obilježje, za što će zemljište osigurati Grad Koprivnica.

Doznajemo da bi na profesoričinu grobu danas napokon trebala biti postavljena prava nadgrobna ploča, a počast će joj odati članovi Podravkine uprave i predstavnici Grada Koprivnice.

Komentara 13

RU
rus4
11:54 30.07.2010.

Dobro da još nisu ukrali vegetu s groba....... Za dvije godine nisu u stanju napraviti joj spomenik LUPEŽI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JA
japa
14:24 01.08.2010.

Gdje je sad ubidur ili trubadur podravke ili kako se već zovu. Uvijek su glasni za svaki k....se javljaju za rijeć. Kad je krivoustom trebalo graditi spomenik danima nisu silazili s novinskih stupaca. Sad kad se radi o spomeniku gospođi koja je sigurno više napravila za Koprivnicu nego Franjo od njih ni glasa! Da nisu možda i oni u Remetincu...........?

BR
brle
10:29 30.07.2010.

niti milioni ovakvih dobrih i skromnih ljudi nebi bili dovoljni donesti drustvu dobroga, koliko samo jedan sabor i vlada republike hrvatske mogu upropastiti na celu sa hdz-om i sdp-om.... svo postovanje umrloj gospodji Zlati, i neka je na cast svojim rodjacima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije