Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vizije

Teslin automobil na kozmičku energiju – iz 1931. za budućnost

'nikola tesla'
''
07.02.2011.
u 12:50

U trenucima kada svijet grozničavao traga za jeftinim, obnovljivim i svima dostupnim izvorima energije, Tesline vizije mogle bi imati presudnu ulogu.

"Neka budućnost kaže istinu i vrednuje svakoga prema njegovu radu i postignućima. Sadašnjost je njihova; budućnost, za koju sam zaista radio, je moja!"

Prošloga tjedna u Tehničkome muzeju u Zagrebu održani su "Dani Nikole Tesle" na kojima se, uz ostalo, raspravljalo i o njegovoj nevjerojatnoj sposobnosti da sve svoje ideje vidi i razradi mentalno prije nego što započne s pokusima.

"Prije nego što stavim skicu na papir, mentalno razrađujem ideju. U svome umu ja razrađujem konstrukciju, poboljšavam je, čak je i stavljam u pogon. Posve mi je svejedno isprobavam li svoje strojeve u svome umu ili u laboratoriju", pisao je Tesla.

Neke su od njegovih vizija bežični prijenos električne energije ili prikupljanje i korištenje kozmičke energije. U trenucima kada svijet grozničavao traga za jeftinim, obnovljivim i svima dostupnim izvorima energije, Tesline vizije mogle bi imati presudnu ulogu.

Još je 1931. godine u klasični automobil ugradio električni motor od 80 konjskih snaga koji nije imao nikakav akumulator niti je bio spojen na nekakav izvor energije. U njemu je samo bio Teslin konverter koji je prikupljao kozmičku energiju. Postizao je brzinu veću od 140 kilometara na sat i uopće nije onečišćivao okoliš. Nije li upravo to ono što nam treba u bliskoj budućnosti? U Teslino vrijeme za takvo što nije bilo razumijevanja.

Komentara 35

Avatar Dolar=0
Dolar=0
09:42 04.03.2011.

. Svaki deo nauke koji bi isao u razvoj covicansta a bio na stetu mocnih vladara, je pod strogom cenzurom. Nece oni sami sebi skakati u zeludac.

GL
Glista
17:02 09.02.2011.

Kakve gluposti. Hajde molim vas - auto na kozmicku energiju? hahaha sta je sljedece? VL, bole me oci od zutila!

OB
-obrisani-
17:33 08.02.2011.

Radi se o orgonskoj energiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije