Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 30 GODINA
Povratak na članak

Tesla se vraća u Gospić 23. travnja na svečanosti u Dolenčićevoj režiji

Gospić sada ima i moderan, jedinstven i posebno osvijetljen trg posvećen velikome znanstveniku Nikoli Tesli

Komentari 14

AJ
AjdeDe
08:31 03.04.2021.

Samo da ga hdz klerofasisti ne sruše.

VL
Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
17:57 02.04.2021.

Vraca se? Zasto je otisao? Kaj mu bilo?

VL
Avatar madcap
madcap
19:06 02.04.2021.

Svaki grad i svaki selo na svijetu trebalo bi dići spomenik Nikoli Tesli. Osim Gospića. Em ga nisu zaslužili em ga, za razliku od Smiljana i Like, ni Nikola nije nešto obožavao, da kažem to diplomatskim rječnikom. A da ne govorim o tome da je Gospić imao taj spomenik, ali su ga digli u zrak. Sramotu su uspjeli izdržati 30 godina. Bravo, tko bi to uspio!

VL
PR
prokurator
11:42 03.04.2021.

nikad nije kasno... pa ni 20-30 godina kasnije nije kasno. to je takozvana brzina hrvatske pameti.

VL
SL
slavenZadravec
19:01 02.04.2021.

Nije jasno rečeno radi li se o istom trgu i istom mjestu na kojem je spomenik bio prije. Jer samo vraćanjem na isto mjesto se šalje jasna poruka kako Gospić osuđuje suludi čin i odustaje od mržnje s kojom jee spomenik raznesen.

VL
BO
Bogodol
10:18 03.04.2021.

Nikola Tesla spletom okolnosti pravoslavne vjere i iz Hrvatske, evo članka iz njegove ostavštine: Nikola Tesla je Hrvat pravoslavac iz Hrvatske ! Evo dokaza: 'Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci Hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao Hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su Hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (Turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak'. (Teslin tajni dnevnik, objavljeno 1977. na TV Zagreb, bez demantija) Ima i drugih dokaza. Zato dosta laganja i samozavaravanja više. Nisu svi pravoslavci (etnički) Srbi !

VL
Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
18:42 02.04.2021.

Jedan od najpoznatijih Hrvata. Dobrodošao nazad u Gospić.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.