Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Vukovaru

Teško ozlijeđen u eksploziji mine u vukovarskoj Mitnici

mina (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/4
10.05.2011.
u 17:46

Muškarac je čistio okućnicu strojem i naletio na minu. Još se ne zna o kakvim je ozljedama riječ

Stipo Hrgović (59) iz Vukovara zadobio je teške tjelesne ozljede kada je na radnom stroju naletio na protutenkovsku minu u vukovarskom naselju Mitnica. Zaostala mina nalazila se u neposrednoj bizini asfalta u naseljenoj ulici gdje mještani svakodnevno prolaze i šetaju. Interesantno je da se mina nalazila na zemljištu koje se, kako navodi Stipin brat Ante, nalazi na zemljištu koje se vodilo kao razminirano.

– Da to nije tako on sigurno ne bi ulazio na taj plac. Treba znati i da su u istoj ovoj ulici prije desetak godina poginula dva radnika u kamionu koji su došli postavljati limove. Mina se nalazila pored kuće koja je bila u obnovi i gdje su se okretali kamioni , rekao je Ante pokazujući nam tragove bratove tragove krvi. Ogorčeni susjedi kažu da je najgore što se pri razminiranju nikada ne pita ništa njih koji najbolje znaju gdje se nalaze mine.

– Ovo područje se razminiralo tijekom 2003. godine. Samo su prošli ovde. Međutim, i ova mina pokazuje da ih još ima zaostalih na što mi stalno upozoravamo, govore mještani. Očevidci događaja kažu da je Hrgović nakon eksplozije na nogama udaljio se 40-ak metara, pao na asfalt gdje su mu ukazali pomoć liječnici. Neslužbeno doznajemo da Hrgović najviše ozljeda ima na lijevoj strani tijela. O silini eksplozije govori i podatak da su felga radnoga stroja i drugi dijelovi završili stotinjak metara dalje na njivi.

Komentara 17

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:08 10.05.2011.

hm,što sam reko loše

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:17 10.05.2011.

Svi te popreko gledaju ,kada upućuješ gdje su mine ! Sada , kad je netko stradao svi se čude Pa ****** ,ćudite se vi samo i dalje i brišite i brišite. Najbolje je ipak šutjeti,zaq nas koji znamo jel da ?

MO
mozel
19:35 10.05.2011.

Jos uvijek djeluju srpske uspomene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije