Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na Sveticama

'Teško mi je i sva drhtim, ali moram biti u sudnici zbog sina i supruga'

Loborec
Jurica Galoić/PIXSELL
02.10.2013.
u 09:56

Marija Kristina Puljić: Ja sam svoju presudu dobila, a oni (optuženi) će je tek dobiti.

Dok su se jučer u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu Igor Loborec (26) i Stjepan Brdarić (55), optuženi za nesreću u kojoj su lani 4. prosinca ujutro na zagrebačkim Sveticama na nogostupu poginuli Darijo Puljić (36) i Patrik (8) izjašnjavali o krivnji, supruga Darija Puljića i majka sina jedinca Patrika, koja je u jednom danu izgubila cijelu svoju obitelj, drhtala je... Iako se hrabro držala, svjesna da je to proces sa svim formalnopravnim zakonitostima, njezino tijelo odavalo je koliko joj je teško.

Loborec ima PTSP

Pred sutkinjom Ivančicom Cvitanović Loborec, koji nakon nesreće ima PTSP, i Brdarić kazali su da nisu krivi na način na koji ih tereti optužnica. A u njoj se navodi da je Brdarić, vozeći kamion Ulicom Svetice u smjeru sjevera kod kućnog broja 26 c započeo skretanje ulijevo, prešavši prednjim dijelom vozila na zapadnu polovicu ceste a da nije propustio sva vozila iz suprotnog smjera. Tada je Loborec, koji se toyotom vozio brzinom od 86,3 kilometra na sat u smjeru juga, pokušavajući izbjeći kamion, skrenuo udesno. Izgubio je nadzor nad toyotom i u nekontroliranom kretanju prešao na nogostup naletjevši na metalne stupiće, pa na Darija i Patrika Puljića koji je s tatom išao u školu. Poginuli su na mjestu. Proces je trebao početi u svibnju, no Loborec, koji je proveo četiri mjeseca u zatvorskoj bolnici, nije bio sposoban za suđenje. Jučer je vještak neuropsihijatar Željko Marinić u svom nalazu naveo da je sada sposoban sudjelovati u raspravi. Nakon izlaska iz pritvora bio je liječen u KBC-u Zagreb tri puta, a prema otpusnom pismu od 30. rujna, ima kronični PTSP te je i dalje depresivan. Prije nesreće nije bio liječen kod psihijatra, kazao je njegov branitelj Gordan Preglej.

Kakav bi mi dan bio...

No, kako je o psihičkom stanju optuženog za smrt njezina muža i sina slušati Mariji Kristini Puljić i bi li joj bilo lakše da nije u sudnici, pitali smo je nakon završene rasprave.

– Teško je, sva drhtim, ali osjećam dužnost prema njima i da moram biti u sudnici. Teško mi je i svaki dan bez njih, razmišljam kakav bi mi dan bio da su oni tu... Pogotovo mi je bilo teško kad je počela škola, razmišljala sam kakvu bismo torbu kupili Patriku... Ja sam svoju presudu dobila, a oni (misli na optužene, op. a.) svoju će tek dobiti – kazala je Marija Kristina Puljić.

Inače, za Loborca tužiteljstvo traži pet godina zatvora i zabranu vožnje na sedam godina, a za Brdarića dvije godine zatvora.

>>Loborec ide na vještačenje, Brdarić se nije ni pojavio

>>Vozač toyote na slobodi, ali svaki dan ide k psihijatru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije