Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S OBITELJI Safeta Bunjan u pritvoru je bila 10 mjeseci i žalila se obitelji na osamljenost

Teško je podnosila optužbu!

16.03.2007.
u 19:13

PETRINJA Dijete mi se ubilo u samici, sama, bolesna, ostavljena na nebrizi. Uspjela je u trećem naumu, već je dva puta kao djevojka pokušala samoubojstvo oplakujući smrt svoje kćeri Safete Bunjan (36), jučer se u bunilu, pod sedativima, žalila njezina majka Šaha Musić iz Hrastelnice kraj Siska.

Dojurila je u Petrinju, kod zeta i unučadi, kad je doznala za tragediju. Kazala je da su u dva dosadašnja sudska ročišta u vezi sa smrću pekara Šefika Morine predali dokaze o suicidalnim namjerama njezine kćeri, ali liječnici vještaci tvrdili su da simulira.

Safeta se brinula o našem kućanstvu, bila je dobra majka, žena i snaha kaže njezin suprug Mirko Bubi, dugogodišnji vozač autobusa u petrinjskom Slavijatransu. U braku su 13 godina, kao svoje dijete prihvatio je Safetina izvanbračnog sina (17), a zajedno imaju dvoje djece od 13 i 11 godina. Jučer prijepodne bili su u školi, niti su znali da više nemaju majku. U šoku i nevjerici, njihova je baka Marija Bunjan.

Safeta je u pritvoru lani od 20. svibnja. Od tada je i liječena u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, a mogao sam je četvrtkom posjećivati u Sisku. Žalila se na osamljenost, htjela je van; pogrešno optužena, to je stanje teško podnosila kaže M. Bunjan.

U situaciji u kojoj se našao, jučer je uspio ugovoriti pokop, bit će u ponedjeljak, u 14 sati, na groblju Sv. Benedikt u Petrinji. Što ću, kako ću sinovima i kćeri reći za njihovu mamu? zdvajao je Mirko Bubi pred obiteljskom kućom u odvojku iza Gajeve ulice. Snažan čovjek, lomio se pred nama, majkom, svekrvom i ostalom, već pristiglom rodbinom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije