Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U FRANCUSKOJ

Autobus pun umirovljenika sudario se s kamionom, više od 40 mrtvih

Sudar kamiona i autobusa u Francuskoj
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/6
23.10.2015.
u 09:50

Kako pišu lokalni mediji, autobus je bio pun umirovljenika koji su bili na putovanju.

Više od 40 ljudi, najmanje njih 42, poginulo je u strašnom sudaru autobusa i kamiona na jugozapadu Francuske, nakon kojeg su se oba vozila zapalila. Nesreća se dogodila oko pola 8 ujutro, po lokalnom vremenu u gradu Puisseguinu koji se nalazi istočno od Bordeauxa.

Prema posljednjim informacijama, preživjelo je osmero ljudi, od kojih je petero lakše ozlijeđeno. Među poginulima su oba vozača.

Na mjestu događaja nalazi se oko 60 vatrogasaca, navodi Independent, a kako pišu lokalni mediji, autobus je bio pun umirovljenika koji su bili na putovanju.

– Preplavljeni smo emocijama – rekao je gradonačelnik Puisseguina i dodao da gradske vlasti moraju organizirati liječenje ozlijeđenih.

Mjesto nesreće obići će i ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve. – Francuska vlada je potpuno mobilizirana oko ove strašne nesreće – izjavio je francuski predsjednik Francois Hollande.

Ova prometna nesreća vjerojatno je među najtežima u Francuskoj. Tragična je gotovo kao ona koja se dogodila 1982., a u kojoj je poginulo 53 ljudi, među kojima je bilo 44 djece.

>> U automobil udario vlak, vozač lakše ozlijeđen

Ključne riječi

Komentara 4

KR
krc
10:12 23.10.2015.

Francuska vlada žali, naša bi bila sretna...40 penzija manje.

DA
dangebandi
22:36 23.10.2015.

A ko je pogino? Ovi iz kamiona ili busa? Da nije opet neka hladnjaču puna izbjeglica, jesu pogledali iza?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije