Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

Teroristica Irena Horak (35) iz Bjelovara je 
Al-Qa’idina Amina

irena horak, amina (1)
23.10.2012.
u 21:46

Za obitelj i prijatelje šok je nemjerljiv. Prije četiri godine Irena je djelovala kao posve obična djevojka koja je odrasla u skladnoj katoličkoj obitelji.

Hrvatica Amina, koja je zapadne obavještajce nehotice dovela do svog supruga i jednog od vodećih svjetskih terorista Anwara Al-Awlakija, koji je zatim poginuo u napadu bespilotne letjelice, zapravo je 35-godišnja Bjelovarčanka Irena Horak, ekskluzivno doznaje Večernji list.

Večernjem listu tu je informaciju najprije potvrdilo nekoliko njezinih bliskih prijatelja, potom i obitelj. Za sve njih šok je nemjerljiv. Prije četiri godine Irena je djelovala kao posve obična djevojka koja je odrasla u skladnoj katoličkoj obitelji. U Zagrebu je završila studij te živjela s dečkom i radila u jednoj tvrtki na Trešnjevci. Bila je “jedna od nas” sve dok susret s Kur’anom nije preusmjerio sve njezine puteve.

Nakon što je u rujnu prošle godine Al-Awlaki poginuo u napadu američke bespilotne letjelice, prije desetak dana danski obavještajac Morten Storm u javnost je izišao s pričom da ih je do Al-Awlakija dovela jedna mlada žena, Hrvatica koja se danas zove Amina, živi u Jemenu i sprema se postati bombaš samoubojica. Večernji list ekskluzivno je doznao da se iza imena Amina krije Bjelovarčanka Irena Horak.

>>Opširnu priču o tome kako se Irena zaljubila i zbog ljubavi prešla na islam te kako je stupila u kontakt s Al-Awlakijem, glavnim operativcem i ideologom islamske terorističke organizacije Al-Qa’ide te desnom rukom Osame bin Ladena, kao i što na to kažu njena obitelj i prijatelji, pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede. 

>>Al-Qa’idinu zagrebačku nevjestu danas čuva pedesetak boraca

Komentara 131

K1
k1milica
21:58 23.10.2012.

trebalo bi pod hitno zabraniti obitelji osobito sikladno katolicke jer su legla terorizma. da i nije smjesno u njima se desava najvise silovanja , pedofilije itd...preko 70% neki idu cak do 90%

PS
PLETER S PLIVE
21:58 23.10.2012.

Neznanje, neznanje... Hrvati iz RH nemaju pojma što je Islam, za razliku od Hrvata iz BiH. Ma mi smo samo "glupi bosanci", koji dobro znaju razliku između svete kršćanske i muhamedanske vjere, a u Hrvatskoj im gradite džamije. Sramota i bruka. Žao mi je djevojke, žao mi je obitelji... Nadam se da se ovakvo zastranjivanje više neće nikada desiti...

Avatar madcap
madcap
21:54 23.10.2012.

Poala joj očiju! Napušena je ka oblak! A to o "prelasku na islam" itd., sve same gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije