Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u Hrvatskoj

Termovizijska kamera mjeri temperaturu i zaposlenicima i pacijentima na ulazu u KBC Osijek

Postavljen novi ulaz za pacijente i djelatnike KBC Osijek
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
03.04.2020.
u 10:39

Nakon što su na nekim portalima osvanule fotografije redova pred KBC-om Osijek, iz bolnice su odlučili, kako kažu, pojasniti o čemu je riječ

Nakon što su na nekim portalima osvanule fotografije redova pred KBC-om Osijek, iz bolnice su odlučili, kako kažu, pojasniti o čemu je riječ.

"Djelatnici, a ne pacijenti"

- Na fotografijama se nalaze naši djelatnici, a ne pacijenti. Većina naših djelatnika dolazi na posao između 7 i 7.30 sati, a kako imamo 3100 zaposlenih, u jutarnjim satima stvori se kratkotrajni red. Prema naputku Ministarstva zdravstva, sve zdravstvene ustanove obvezne su osigurati mjerenje tjelesne temperatura svih djelatnika. Postupajući prema naputku, a s obzirom na aktualnu epdiemiološku situaciju i ozbiljnost situacije te budući da nam je sigurnost naših pacijenata i djelatnika prioritet, na ulazu u KBC Osijek postavljen je šator-tunel s termovizijskom kamerom. Prva smo bolnica u RH koja je uspjela nabaviti termovizijsku kameru, a koja nam uvelike olakšava rad u ovoj situaciji - ističu u Ravnateljstvu KBC-a Osijek.

VIDEO Na drive-in testiranje za koronavirus možete doći automobilom, taksijem, pa čak i pješke

Zahvalni su, nastavljaju, što su uspjeli organizirati trijažu na ovaj način, na dobrobit pacijenata i djelatnika, jer im termovizijska kamera omogućuje da zaobiđu velike gužve na ulazu koje bi se stvorile kada bi svakom djleatniku i pacijentu pojedinačno mjerili temperaturu beskontaktnim mjeračima i mjeračima na uho.

- Napomenuli bismo kako je u ovih nekoliko dana od uspostave nove organizacije rada, veći broj bolesnika zbrinut na adekvatan način u novoosnovanom Centru za dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa sumnjom na COVID-19 infekciju te se na taj način izbjegla i najmanja mogućnost ugroze njihova zdravlja i zdravlja ostalih bolesnika i zaposlenika u KBC-u Osijek.

Ponosni na zaposlenike

Ponosni smo na predan rad naših djelatnika i njihov entuzijazam te im najtoplije zahvaljujemo što iznimno naporno rade kako bi pomogli svima kojima je pomoć potrebna. U ovim teškim i kriznim situacijama najvažnije je da si pomažemo i brinemo jedni o drugima. Samo zajedničkim snagama, hrabrošću i razumnim ponašanjem možemo prebroditi ova teška vremena. Svima želimo zdravlja, strpljivosti, hrabrosti i prisebnosti - zaključuju u Ravnateljstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije