Naslovnica Vijesti Hrvatska

Terme Tuhelj: Neka djeca su osjetljivija na klor pa su zato reagirala

Odmah je pregledan cijeli sustav, koji je netom prije toga rutinski bio kontroliran i pokazivao uredno stanje, te je utvrđeno da je u bazenu količina klora u granicama sigurnosti za zdravlje, kažu u Upravi Terma Tuhelj
02. ožujka 2015. u 15:25 1 komentara 368 prikaza
Terme Tuhelj
Foto: Terme Tuhelj

Oglasila se i Uprava Terma Tuhelj nakon što je u petak osmero učenika iz dvije osnove škole iz Zagrebačke županije dobilo iritacije, a neki su i povraćali zbog klora u bazenima.

– Koliko znamo, u Zabočkoj bolnici djeca su pregledana i 5 djece je odmah pušteno kući, 2 kasnije, a tek jedno je zadržano zbog kašlja. Odmah je pregledan cijeli sustav, koji je netom prije toga rutinski bio kontroliran i pokazivao uredno stanje, te je utvrđeno da je u bazenu količina klora u granicama sigurnosti za zdravlje. Postoji mogućnost da su neka djeca osjetljivija na klor, i da su zato reagirala, što ne znači da voda nije bila ispravna, s obzirom da su pored njih u bazenu bila i druga djeca i ostali odrasli gosti – kažu u Termama Tuhelj.

Dodaju kako je u tijeku dana sanitarna inspekcija i policija pregledala cijeli sistem pripreme bazenske vode i višekratno testirali isti te nije utvrđeno nikakvo odstupanje.

– Sustav je potpuno ispravno radio u svakom trenutku. Sustav je dodatno pregledan i od strane ovlaštenog servisera, koji je također potvrdio da je isti potpuno ispravan. Napominjemo, da je  sustav pripreme bazenske vode automatiziran u skladu s europskim normama, a dodatno se kvaliteta vode provjerava i ručnim mjerenjima više puta u tijeku danu, a sve  s ciljem osiguranja potpune ispravnosti i sigurnosti – kaže u Upravi.

>> Terme Tuhelj: Učenici povraćali zbog klora u bazenima

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
  • Avatar eli974
    eli974:

    samo čudno da je cijela grupa djece osjetljiva na klirinškog,smiješno!