Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog pravilnika
Povratak na članak

Terijeri tipa bull i dalje će nositi stigmu opasnih pasa, njima se pridružuju i neke pasmine velikih pasa

Tko je mijenjao naziv Pravilnika o opasnim psima , tko je predložio pasmine koje se moraju kastrirati do 10 mjeseca života i što se prevenira ovakvom kastracijom, postoje li i znanstveni dokazi za takav prijedlog? Ovo su samo neka od pitanja na koja nam iz Ministarstva poljoprivrede nisu odgovorili

Komentari 8

SI
sisavac
08:04 02.09.2021.

sve se zna, što se pravite mutavi. pravilnik je pisao luka oman, notorni šef jedne udruge koja maltretira čitavu zemlju, gradove, općine, županiju, ministarstva. iza svega stoji jedan unosni biznis sa uzgajivačnicama, u stvari farmama na kojima se nesretne kuje tjera da non stop nose mlade. zato je luka krenuo u napad na sve mješance, jer su oni kao neki veliki problem, radi njih ima puno odbačenih pasa, plus da je natrubio i širenje bolesti, koječega još. ne postoje opasne pasmine pasa, već samo neodgovorni pojedinci, vlasnici posjednici, kako vam drago. ako se neke pasmine u prvim mjesecima života ne nauče ponašati i smiriti, to je izgubljen slučaj i treba jadnu životinju ukloniti s ovog svijeta. zabrana eutanazije napuštenih i izgubljenih pasa, je bezvezna i štetna, stvara se samo trošak gradovima i općinama, ne rješava se problem, već se nekome ciljano daju lijepi novci. ako nakon par mjeseci se nitko ne zainteresira za psa, ili pronađe vlasnik, čemu životinju mučiti godinama u kavezu, riješiti je brige, to je humano postupanje. tko se boji pasa? općenito plašljivi ljudi. nesigurni. pas to osjeća i reagira malo žešće prema njima, svaki pas. to što ponekad neki pas napravi je za osudu, al ponavljamo, to je odgovornost vlasnika. onu ženu rastrgala 3 rotvajlera, hranila zetu pse... neku curicu ugrizao pit bull... odgovoran je vlasnik. nitko drugi., i to treba kažnjavati. al ne na način da se uvodi obveza kastracije!!!

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
14:32 24.08.2021.

Pa i treba tako. Ljudi pretjeruju s tim psima!

VL
Avatar smartch
smartch
14:52 27.08.2021.

Pa vi niste normalni, imam kane korso, nikad problema sa njim, furam vrećice i kupim govna iza njega. Prvo vi kastrirajte sebe pa onda neš pričajte.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.