Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt novinara

Tepeš u prvoj Hrvatskoj priči iz Offshore afere

tepeš
Screen shot
12.05.2013.
u 16:00

Leković piše da je bivši dogradonačelnik Zagreba i potpredsjednik Skupštine bio direktor tvrtke na Djevičanskim Otocima

Centar za istraživačko novinarstvo iz Zagreba objavio je prvu hrvatsku priču o off shore tvrtkama, a što je dio svjetskog projekta Međunarodnog konzorcija za istraživačko novinarstvo (ICIJ).

U tom projektu, u kojem je sudjelovalo 90 novinara iz 48 zemalja, iz Hrvatske jedini je sudjelovao Saša Leković koji je u prvoj priči iznio podatke o off shore tvrtki na Britanskim Djevičanskim Otocima I Consulting Inc, za koju tvrdi da joj je direktor bio bivši dogradonačelnik Zagreba i bivši potpredsjednik zagrebačke skupštine Davorin Tepeš.

Leković navodi da je tu tvrtku na Djevičanskim Otocima osnovala tvrtka Greenfield Group Inc, registrirana u Zagrebu. I Consulting, piše Leković u svojoj priči, bila je aktivna dvije godine, do 2008. Tepeš je pak, kako navodi Leković, bio iznenađen kad ga je upitao za off shore tvrtku i ustvrdio da ne zna ništa o tome.

>>Saša Leković: U aferi Offshore Leaks ima osoba iz Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije