Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP dr. A. Starčević

Tepeš: Srbiji treba uputiti oštar prosvjed zbog Draže Mihailovića

Ruža Tomašić
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
21.03.2012.
u 14:32

Čudi ga i što nije bilo ni političkih reakcija na istupe srbijanskog povjesničara Jovana Pejina u emisiji In medias res

Državni vrh trebao bi Srbiji uputiti prosvjednu notu zbog skore rehabilitacije Draže Mihailovića, poručio je potpredsjednik HSP-a dr. Ante Starčevića Ivan Tepeš na konferenciji za novinare.

– Trebamo reagirati prije same presude kako bismo napravili pritisak, a ne tek nakon toga – smatra Tepeš i dodaje da, za razliku od mlake politike koju vodi Hrvatska, srbijanski predsjednik Boris Tadić stalno komentira Oluju iako se ona dogodila na hrvatskom teritoriju i u njoj su sudjelovali hrvatski državljani, od kojih su neki bili srpske nacionalnosti.

Čudi ga i što nije bilo ni političkih reakcija na istupe srbijanskog povjesničara Jovana Pejina u emisiji In medias res u kojoj je, između ostalog, Hrvate nazvao primitivcima koji u biti govore srpski jezik, unatoč velikom interesu javnosti. Tako je, kaže, samo na portalu Večernjeg lista vijest o Pejinovim napadima na Hrvate pročitalo gotovo 55 tisuća ljudi, a vijest su prenijeli i brojni srbijanski portali.

– Srbijanski portali spomenutu su emisiju nazvali skandalom, no nitko nije osudio Pejinove izjave niti se od njih pokušao ograditi. Nema smisla ni osuđivati autora emisije Petra Vlahova jer je dobro što se vidjelo kako Srbi razmišljaju, emisija je bila skandalozna, ali realna. Ništa blaži prema Hrvatima nije bio ni drugi sugovornik iz Srbije u emisiji Milorad Mirčić iz Srpske radikalne stranke – primijetio je Tepeš koji je i sam sudjelovao u spornoj emisiji te očekivao reakciju Vlade, predsjednika Josipovića, ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić te Saveza antifašista.

Komentara 34

BM
Boris Markovic
15:02 21.03.2012.

Gospodin Tepes je u mnogim stvarima u pravu, ali nije u izjavi \"Nema smisla ni osuđivati autora emisije Petra Vlahova jer je dobro što se vidjelo kako Srbi razmišljaju, emisija je bila skandalozna, ali realna.\" To je neispravna generalizacija, jerr se u emisiji videlo samo kako Jovan Pejin, covek za koga sam ja prvi put u zivotu cuo juce, razmislja. Jovan Pejin je govorio samo u svoje ime i on ne predstavlja nikoga drugoga osim samoga sebe. Gospodin Mircic predstavlja SRS, stranku koja se u Srbiji bori da predje cenzus. Mislim da je gospodin Vlahov mogao da odabere sagovornike iz Srbije koji bi bili puno reprezentativniji od sagovornika koji trenutno nema nikakvu funkciju i sagovornika koji predstavlja stranku sa malom podrskom. Ubedjen sam da je Gospodin Vlahov dobronameran i preporucujem mu da sledeci put iz Srbije pozove predstavnika Demokratske Stranke i (kao desnu opciju) SNS.

LI
liburnik
15:05 21.03.2012.

Hvala Bogu da se otvorila jedna tema u kojoj ovi mogu diskutirati ------ Bez srba njihova stranka bi izgubila smisao postojanja. Onom budaletini tzv. \"istoričaru\" trebaju poslati zahvalu što ih je probudio iz zimskog sna......

OB
-obrisani-
14:56 21.03.2012.

da mu nije vlad tepeš nešto u rodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije