Naslovnica Vijesti Svijet

Tenzije u Šidu visoke, porasla prodaja noževa koje kupuju migranti

Granica je sada praktično zatvorena
19. veljače 2016. u 21:10 103 komentara 26059 prikaza
migranti
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Situacija s migrantima u Šidu danas je postala vrlo složena, piše SEEbiz. Jučer su održani prosvjedi migranata koji nisu državljani Sirije, Iraka i Afganistana i koji ne mogu nastaviti put prema Njemačkoj. Srpske vlasti kažu da je u Šidu porasla prodaja noževa koje kupuju migranti. 

Hrvatski vlak danas nije mogao ući u Šid, odnosno u Srbiju, jer nije stigao prazan. Hrvatska je strana u vlak, naime, smjestila sve migrante koji nisu dobili odobrenje da nastave put prema Austriji i Njemačkoj. Srpska strana migrante je smjestila u osam autobusa i poslala ih u Hrvatsku, ali je samo njih četvero ušlo u Hrvatsku na Bajakovu. Granica je sada praktično zatvorena i tenzije su vrlo visoke.

>> Austrija: U zemlju smije ući 3.200 migranata dnevno, a u danu će primiti najviše 80 zahtjeva za azil

>> I Slovenija se sprema na uvođenje kvota za azilante poput Austrije

Elipso

 • EldersRealm:

  Jel konacno vrijeme da se opametimo i postavimo ogradu prema Srbiji? Betonski zid od 6 metara s bodljikavom zicom pod naponom bi bilo idealno ali i obicna zilet-zica nije losa za pocetak.

 • Avatar ratsvetova
  ratsvetova:

  Dobro je dok kupuju,barem placaju.Uskoro ce ih poceti krasti.

 • xaron:

  Car Orban jedini nema ovih problema sa migrantima jer je kao pametan lider sve ovo unaprijed znao, za razliku od svih ostalih Ne toliko pametnih EU lidera.