Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Temperature će pasti 15 stupnjeva, stižu i oluje

Nevrijeme
Foto: Dino Stanin/Pixsell
21.09.2018.
u 19:29

Već danas slijedi oblačnije i svježije vrijeme, pri čemu su ponegdje vjerojatni i pljuskovi, grmljavina te jače olujno nevrijeme

Baš nekako s kalendarskim početkom jeseni i sami bismo mogli osjetiti da je lijepom, sunčanom i vrućem ljetnom ugođaju vjerojatno kraj. Jer, dok su se i danas dnevne temperature zraka u cijeloj Hrvatskoj kretale od 27 do 31 Celzijev stupanj, a samo je na Zavižanu bilo 19 stupnjeva, te su i temperature mora između 24 i 26 stupnjeva mamile na kupanje, već sutra slijedi promjena koja će nas uvesti u jesen.

Prema podacima DHMZ-a, tako već sutra stiže postupno naoblačenje uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu, i to najprije u zapadnoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, a poslijepodne i u većini ostalih područja. Najviše sunčanog vremena još će biti na jugu zemlje. Na sjevernom dijelu Jadrana od sredine dana vjetar će okrenuti na jaku i olujnu buru, da bi krajem dana i noću bura zapuhala i u Dalmaciji.

U nedjelju bi pak trebalo biti djelomice sunčano i uglavnom suho, a onda se u ponedjeljak opet očekuje jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na zapadu, a zatim i drugdje. Jaka i olujna bura ponovno će zapuhati na Jadranu. Od tada će krenuti i osjetniji pad temperature koje će u odnosu na dojučerašnje vrijednosti biti niže za 15, a negdje čak i 20 stupnjeva.

– Jesen nam uskoro stiže. I to ne samo kalendarski nego i po vremenu. Sa sjevera i SZ Europe doći će hladniji zrak pa će u unutrašnjosti biti oblačnije i svježije, dok je u zapadnim krajevima najveća vjerojatnost za pljuskove, grmljavinu i olujno nevrijeme. Nakon prolaznog zatopljenja u nedjelju, od ponedjeljka stiže još hladniji zrak, uz koji će ovotjedna najniža jutarnja temperatura zraka u idućem tjednu ponegdje biti čak i najviša poslijepodnevna. Štoviše, u višim nadmorskim visinama ovog dijela Europe bit će i snijega, ne samo u Alpama nego vjerojatno i južnije – najavio je i glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula

>> Pogledajte što je Branko Grisogono rekao što nas očekuje s novim budućim klimatskim promjenama
 

Komentara 11

Avatar taqa
taqa
20:55 21.09.2018.

Ovi meteorološki zavodi žele biti prvi,skupiti što više lajkova,kao da priželjkuju prirodne katastrofe i kataklizme,ko da su jehovci.

MI
mile13
19:58 21.09.2018.

eto,gotovi smo

Avatar taqa
taqa
20:53 21.09.2018.

Čude se dolasku jeseni ko pura dreku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije