Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA

Temeljni dohodak: U Hrvatskoj skupljeno čak 87% potpisa

euri,novac,pare,nofci
Goran Jakuš/PIXSELL
14.10.2013.
u 16:01

Hrvatska je prva u Europi po postotku prikupljenih potpisa - druga je Slovenija s 87,9 posto, a treća Belgija s 38,33 posto

U Hrvatskoj je prikupljeno 87,91 posto od ukupno 9000 potpisa potrebnih da bi se o europskoj građanskoj inicijativi za temeljnih dohodak raspravljalo u Europskoj komisiji, objavljeno je na Facebook-stranici Temeljni dohodak Hrvatska. Hrvatska je prva u Europi po postotku prikupljenih potpisa - druga je Slovenija s 87,9 posto, a treća Belgija s 38,33 posto.

Kako objašnjavaju organizatori ove inicijative, bezuvjetni temeljni dohodak je mjesečni iznos koji svaki građanin neke države ili teritorija (Europske unije, na primjer) svaki mjesec dobiva od države ili vlade. Građani dohodak primaju bez ikakve obveze, jedini uvjet je da žive na području države ili teritorija od čije vlade dobivaju dohodak. Cilj inicijative je \"uvesti temeljni dohodak u Hrvatsku kao model potpune i sigurne socijalne zaštite od siromaštva, gladi, bolesti, beskućništva i beznađa - i to za 100% hrvatskih građana, a ne samo za one koji će u budućnosti imati sreće da se zaposle na ono malo preostalih radnih mjesta\".

>> Crveni križ: Čak 43 milijuna Europljana nema za hranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije