Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum

Telegraph: Hrvatska pati od nervoze oko ulaska u EU

'24.11.2011., Sibenik - Koalicija Pravaski kisobran odrzala konferenciju za novinare.Ruza Tomasic Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL'
'Dusko Jaramaz/PIXSELL'
15.01.2012.
u 17:38

Bolje je biti s Italijom i Njemačkom nego Bosnom i Srbijom, objasnio je svoje mišljenje operni pjevač Ronald Braus.

"Hrvatska pati od nervoze oko ulaska u EU" naslov je članka Telegraphovog novinara Colina Freemana koji je diljem Hrvatske razgovarao s Hrvatima, što poznatima, što običnim ljudima, o njihovom mišljenju o Europskoj uniji.

Među njima se našao i poznati operni pjevaš Ronald Braus, koji će na referendumu glasati za ulazak kako bi si olakšao putovanje i nastupanje europskim zemljama. Ali ne samo zato.

- Glasat ću za ulazak jer Hrvatska ne ide nikamo, a i bolje je biti s Italijom i Njemačkom nego Bosnom i Srbijom - objasnio je Braus, dodavši kako se ne boji krize jer je Hrvatska ionako u krizi od njegova rođenja.

Ruža Tomašić, koju Freeman opisuje kao usamljeni euroskeptički glas u Saboru, ipak se boji kako će Hrvatska biti uvučena u krizi eurozone i morati pomagati zemljama od koje je sama siromašnija. Objasnila je kako načelno nije protiv ulaska u EU, već joj smeta nedostatak prave rasprave pa mnogi ne znaju u što se ulazi.

- Naši vođe žele ulazak jer žele biti dio tog velikog kluba koji će im dati puno sredstava. Trebali bismo barem odgoditi dok ne budemo znali hoće li se eurozona raspasti - poručila je bivša policajka.

Britanski novinar opisao je i susret s velikim portretom umirovljenog generala Ante Gotovine na kojeg je naišao u jednom kafiću na Korčuli. Ondje mu je turistički djelatnik Žarko Pecotić objasnio kako bi inače bio protiv pristupanja EU, ali, kako se bavi hotelijerstvom, očekuje korist od više stranih turista.

- Ne mogu se žaliti - smatra Pecotić.

 

Komentara 98

K1
k1milica
18:22 15.01.2012.

bolje je jesti travu nego kamenje stoga hrvati ajmo na ispasu.....

DU
Deleted user
18:36 15.01.2012.

Nema mjesta za stolom sirotinja i superbogataši, a baš se to zbilo u EU. Bolje rečeno, imate tamo jednu core članicu Luksemburg s dvostruko većim per capita od SAD i jednu Slovačku gdje su mirovine 200 eura, i to one bolje ili pak Bugarsku gdje margarin prodaju upola cijene nego u RH jer je kupovna moć toliko slaba. I jasno da postoji golema tenzija unutar te i takve EU plus Grčka kao notorni dužnik koji naprosto ne zna s tvrdom valutom odnosno tamo pedofili dobivaju mjesečni dodatak od Vlade jer su na listi duševnih bolesnika. Zamislite! Tako da se ne bi moglo zaključiti da su Hrvati nešto jako nervozni oko EU jer mi smo mala Švicarska za pojam barem jedne članice, Grčke, a koja je skoro već izazvala raspad eura. Kakve oni imaju navike što se tiče trošenja proračuna i kako taje porez - i mi i Talijani smo dječji vrtić prema tome. Nemamo euro nego kn koja je desetljeće fiksirana na euro pa je to skoro svejedno... Ne trebaju nam vize za EU članice! Nemamo tvornica da ih žuljaju izvozni rezultati... Nema nervoze na vidiku!

RE
@rea
10:27 16.01.2012.

A tko bi drugi od \"istaknutih lidera\" bio protiv, nego R. Tomašić i 19 verzija hrv. stranke prava. I njihovi mnogobrojni članovi, he,he.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije