Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općina Velika već devet godina vraća dugove

Tek proračun za 2016. će u potpunosti moći biti namijenjen razvoju

općina velika
Dušan Mirković /Pixsell
19.05.2014.
u 14:26

-Želim istaći kako za nevedne dugove u ukupnom iznosu nešto većem od 25 milijuna kuna još nitko od tada odgovornih osoba nije odgovarao - kazao je načelnik Vlado Boban.

Posljedica vladavine Vlade Zeca, nekadašnjeg vlasnika tvrtke Kamen-Ingrada  te desetak tvrtki kćeri kao i istoimenog nogometnog kluba u njegovoj rodnoj općini Velika još uvijek se osjeća. Naime, općina već devet godina otplaćuje dugovanja koje je napravila tadašnja općinska vlast i komunalna tvrtka koja je bila pod njegovim utjecajem.

-Prošlog tjedna općina je otplatila svoje dugovanje u iznosu od 1,2 milijuna kuna na temelju sudske presude prema Prvom faktoru. Dug od 700.000 kuna Helios osiguranju platili smo u 50-postotnom iznosu, a ostatak ćemo do 1.srpnja na temelju nagodbe koje smo s njima postigli. Na taj način općina će isplatiti sva svoja dugovanja. Međutim, ostaje nam još da otplatimo kredit koji smo morali dići kao bi ova zadnja dva dugovanja koja su nam stigla po sudskoj odluci mogli isplatiti– objasnio je Vlado Boban, načelnik općine Velika koji je, otkako je postao načelnik, ima tešku zadaću vraćanja dugova.

Kredit od milijun kuna koji će otplatiti do kraja 2015. morali su dići, objasnio je načelnik, kako općinski proračun ne bi došao u blokadu. -Do sada smo sva dugovanja otplaćivali iz vlastitih sredstava, a ovo je prvi puta da smo morali dići kredit. Želim istaći kako za nevedne dugove u ukupnom iznosu nešto većem od 25 milijuna kuna još nitko od tada odgovornih osoba nije odgovarao. Sve te godine mi smo bili u krizi –  utvrdio je načelnik koji će tek u 2016. po prvi puta na raspolaganju imati cijeli proračun koji će biti namijenjen razvojnim projektima.

-S 25 milijuna kuna koliko smo morali dati za dug do sada bismo čuda napravili – zaključuje Boban.



 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije