Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo u fragmentima

Tek neki srpski mediji spominju godišnjicu pada Vukovara

Vukovar vodotoranj
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
18.11.2014.
u 13:58

Organizacija Žene u crnom danas će od 15 do 16 sati u Knez Mihailovoj ulici, ispred Ruskog cara, u Beogradu, u crnini i tišini, obilježiti godišnjicu zločina počinjenih u tom gradu, podsjećaju srpski mediji.

Tek nekoliko važnijih medija u Srbiji spomenulo je današnje obilježavanje 23. godišnjice pada Vukovara. Nešto opširniji je B92 koji prenosi agenciju Tanjug i navodi se danas obilježava godišnjica kada su "jedinice JNA 1991. ušle u grad i okončale tromjesečne borbe u kojima su poginule tisuće ljudi i gotovo cijeli grad razrušen".

- U Vukovaru je danas i državni vrh Hrvatske. Ali i ove godine Kolona sjećanja podijeljena nakon što se skupina veterana izdvojila i samostalno krenula prema groblju, a na tom putu su u jednom trenutku zaustavili službenu kolonu u kojoj su hrvatski predsjednik, premijer i članovi vlade - javlja B92 dodajući kako su obje kolone potom nastavile zajedno put prema Memorijalnom groblju.

- Mi predvodimo kolonu, samo su naši momci pogrešno razumjeli pa su krenuli malo prije prozivanja. Danas je u Vukovaru samo jedna kolona - prenosi B92 riječi Pere Perića, zamjenika zapovjednika 3. gardijske brigade. Ta je skupina došla do zgrade u kojoj je svojevremeno bio konzulat Srbije, pojašnjavaju mediji u Srbiji, gdje ih je čekala kolona Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i veterani 5. gardijske brigade. U toj drugoj koloni je bio i vrh najutjecajnije oporbene Hrvatske demokratske zajednice, Tomislav Karamarko i kandidatkinja za predsjednika, ali pogrešno prenose, pa navode "te stranke Kolinda Grabar Kitarović".

Organizacija Žene u crnom danas će od 15 do 16 sati u Knez Mihailovoj ulici, ispred Ruskog cara, u Beogradu, u crnini i tišini, obilježiti godišnjicu zločina počinjenih u tom gradu, podsjećaju srpski mediji.

>>Karamarko: Ovo nije dan za politička prepucavanja

>>Kujundžić i Josipović pokazali da danas u Vukovaru nema mjesta podjelama

Komentara 1

Avatar BgBoss_
BgBoss_
15:53 18.11.2014.

Brinem za brkate babe, pokisnuće... A Ruski car se odavno već zove Vapiano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije