Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED
Povratak na članak

Protiv TE Peruća: 'Fizički ćemo zaustaviti gradnju'

Sudionici prosvjeda istaknuli su višemetarske transparente s ispisanim porukama protiv gradnje termoelektrane Peruća

Komentari 10

GU
gunđo
12:16 06.11.2017.

Samo dajte prostora sveznalici Bulju on će unaprijediti Hrvatsku.

VL
EN
englezac
12:08 06.11.2017.

Da ne bi bilo zabune na slici su nesudjeni zupan Splitsko -Dalmatinske zupanije i nesudjeni gradonacelnik grada Splita.

VL
MI
Mimizo
12:49 06.11.2017.

ovi mostovci su populisti i demagozi nije ni čudno što ih je plenki nogirao iz vlade

VL
FE
fefellerunt
14:00 06.11.2017.

Još jednom se vidi hrvatska intleigencija, radišnost i obrazovanje na djelu . Što će nam energija? To je nešto tako nepotrebno , elektrane, nuklearne, termo, hidro rade primitivne države poput SAD-a Kine, rusije, japana, mi ćemo samo uvoziti električnu enegijuu koju neobrzaovani primitivci proizvedu ,a odakle novac? Koga briga, pa za ove obrazovane ionako se ništa ne "izgubi" struje tijekom transporta , ako se nešto i poveća cijena struje, oni imaju dovoljno visoke plaće da je plate

VL
MA
Marko1337
16:08 06.11.2017.

bulju i svoj sličnoj gamadi treba isključiti struju

VL
AE
aezt
11:07 07.11.2017.

Tržište el. energijom u EU je davno liberalizirano. To znači sagradili mi elektranu. TE termoelektranu u zemljama EU ili kod nas je u biti ista stvar. Što to znači? Može Hep sagraditi elektranu u Austriji ili Njemačkoj i tu el. energiju se efikasno preko dalekovoda dovede brzinom svjetlosti u HR hrvatsku. Isto tako, liberizacija tržišta znači OPSTOJANJE BURZE EL. ENERGIJE. To znači postojanje EU pazara iliti EU tržnice za el. energiju. A to dalje znači, da se na toj tržnici kao i na svakoj tržnici vide ponude el. energije na dnevnoj mjesečnoj i višegodišnjoj razini. A to dalje znači kupiš el energiju (ugovoriš je) i problem riješen. Sustav prijenosa el energije hrvatski HOPS , i prijenos (državne firme koje drže dalekovode u sustavu EU-a) cijelog EU-a odradi svoje. Firme Prijenos-a el. energije (DALEKOVODI) djeluju je kao autoput, magistrala za el. energiju. Samo je pitanje kome će se TE termoelektrana uvaliti u njegovo dvorište. Zašto se ne bi TE gradile na lokacijama gdje je ogromna potrošnja el. energije (industrije i veliki gradovi). Zašto nama malima i sitnima u dalmaciji NAMETATI SMEĆE I ZAGAĐENJA A oduzimati centre institucija (sjedište ministarstava, centre znanstvenih ustanova i dr. središta moći.) Pitam ja vas koji GRADITE NOVI BEOGRAD NA RAČUN DALMACIJE.

VL
GU
General_U
14:15 06.11.2017.

ja još nisam čuo bulju da je za nešto, on je uvik protiv!!!!

VL
NE
neboiznadzagreba
14:37 06.11.2017.

Podrška Bulju i narodu Cetinske krajine, ne dajte se!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.