Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruskinja u čakovcu

Tatjana Mikolaj: Učim djecu da je važna škola, a onda nemaju posla

20.12.2011., Prelog- OS Prelog jedina je skola u Medjimurju u kojoj djeca uce ruski jezik. Predavanja vodi Ruskinja, Tatjana Mikolaj. Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
11.03.2015.
u 20:00

Zemlja je predivna, pogotovo more. Odgovara mi i klima, posebno izmjena godišnjih doba

– Oduševila me dobrota ljudi. Bojala sam se kako će me prihvatiti, ali ispalo je i bolje nego što sam očekivala. Topli su i ne smeta im je li netko Rus, Amerikanac ili Nijemac – kaže Tatjana Mikolaj (49), koju je, baš kao i desetke njezinih sunarodnjakinja, u Međimurje iz Rusije dovela ljubav. U rodnom je Volgogradu prije 17 godina upoznala građevinca na privremenom radu u Rusiji i zaljubili su se. Doputovala je s njim u Hrvatsku.

– Zemlja je predivna, pogotovo more. Odgovara mi i klima, posebno izmjena godišnjih doba. Uhvati me povremeno nostalgija za Rusijom, no uz pomoć Skypea stalno sam u kontaktu sa svojima. Pratim i ruske televizijske kanale – kaže. Radi kao profesorica ruskog jezika u Čakovcu, a vodi i pjevački zbor.

– Nemam nijednu zamjerku na život u Hrvatskoj, osim toga što djecu učimo da se školuju i završe fakultet, a onda na kraju ne mogu naći posao i moraju otići iz zemlje. Eto, to mi jako smeta – ističe i dodaje da ne prati politiku.

>> Europa se buni: Šaljite nam samo obrazovane radnike

Komentara 1

KO
korisnik2
20:31 11.03.2015.

"osim toga što djecu učimo da se školuju i završe fakultet, a onda na kraju ne mogu naći posao i moraju otići iz zemlje. Eto, to mi jako smeta – ističe i dodaje da ne prati politiku." pa, lijepo dicu ucite, drugarice uciteljica. vi koji otidjoste iz svoje domovine u drugu. uciti dicu kako je najbolje da se isele, nakon edukacije koju im vi pruzite, iz svoje domovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije