Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNAT PO MALVERZACIJAMA

Tata Slaven u Ukrajini sakuplja novac, a u Hrvatskoj mu se sudi za krađu donacija

Slaven Vujić
Twitter
29.06.2022.
u 13:53

Međunarodni reporteri koji izvještavaju iz Ukrajine počeli su upozoravati ljude na Twitteru da je riječ o čovjeku s vrlo sumnjivom prošlošću kojem ne treba davati novac, no on ih pokušava demantirati

Slaven Vujić, poznat kao tata Slaven kojemu se sudi u Hrvatskoj zbog krađe donacija koje su građani uplaćivali za djecu s poteškoćama u razvoju, mjesecima je u Ukrajini gdje, kako tvrdi, spašava civile.

Međunarodni reporteri koji izvještavaju iz Ukrajine počeli su upozoravati ljude na Twitteru da je riječ o čovjeku s vrlo sumnjivom prošlošću kojem ne treba davati novac, no on ih pokušava demantirati, piše Telegram. 

Uvjerava da se protiv njega u Hrvatskoj ne vodi postupak zbog prevara nego “zbog zdravlja njegovog sina”. Tvrdi da ga prozivaju zato što je heroj, žali se da “mora objašnjavati svoju prošlost, umjesto da bude ponosan na sve što je napravio za Ukrajinu”. 

Na Gofundme je pokrenuo kampanju kojom želi skupiti 50.000 dolara, a dosad mu je tamo uplaćeno 3650 dolara. No, donacije traži i na društvenim mrežama gdje redovito objavljuje o svojim aktivnostima iz Ukrajine.

Kaže kako je njegova nezavisna volonterska mreža Flaming Beacon od 5. ožujka do danas iz Ukrajine izvukla više od 750 ljudi, pronašla smještaj u Europi za više od 300 izbjeglica i, u suradnji s gradskim vlastima Dnjipra, osigurala financijsku pomoć za više od 100 ljudi.

Vujić se oglasio na Twitteru rekavši kako ga je novinarka kontaktirala, ali da je lažno povezala postupak koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj s onim što radi u Ukrajini. Navodi kako je otvoreno rekao da mu se sudi zbog, kako kaže, “situacije vezane uz zdravlje sina”.  

- Dosta mi je humanitaraca koji žele izgurati druge humanitarce… Zato mrzim oznake heroja jer mi uvijek stave metu na leđa… Dosta mi je ovoga. Svakodnevno mi zabadaju nož u leđa - napisao je.

 

Komentara 5

ST
stomiovotreba
14:30 29.06.2022.

Nadam se da ce ga se Rusi docepati.

DU
Deleted user
14:08 29.06.2022.

Tata Slaven našao nove žrtve. Psi rata.

GO
goran2hr
08:39 30.06.2022.

U redu je da onaj Hrvat koji je senzibiliziran i ima emociju za ukrajinsku stvar - uplati Zelenskom koliko može. Problem je kada se one koji to ne žele, sili da uplate (direktno ili indirektno) za ukrajinsku stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije