Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostovi

Tamura: Mostovi će pomoći u povratku stanovništva

'21.07.2010., Koprivnica - Japanski veleposlanik Yoshio Tamura posjetio je sa suradnicima koprivnicku grdsku upravu. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
16.05.2011.
u 12:45

Ovo je područje pogođeno ratom čije se posljedice još osjećaju

PAKRAC - Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Yoshio Tamura i gradonačelnik Pakraca Davor Huška službeno su u promet pustili novosagrađene mostove prema selima Prgomelje i Tisovac čiju je gradnju financirala japanska vlada.

Ni vjetrovito i prohladno vrijeme nije spriječilo Božidara, Milanku, Jelu i Ružicu Krajnović, Julu Vuković i Miladina Jakovljevića iz Prgomelja da se okupe na novom mostu i pozdrave goste te im osobno zahvale na gradnji.

– Stvarno smo sretni što smo konačno dobili most, starim se ni pješice nije moglo sigurno kretati, a kamionom se odavno u selo nije dolazilo – kazao je Božidar Krajnović.

– U selu je šest obnovljenih kuća, ali samo dvije obitelji tu stalno žive. Sad se još tri namjeravaju vratiti – dodala je Jula Vuković.

Most koji s glavne ceste Pakrac – Požega vodi u Prgomelje bio je star, a u ratu je dodatno oštećen i njime se teško prometovalo. Slično je bilo i s mostom u susjednom Tisovcu pa se Grad Pakrac u svibnju prošle godine obratio japanskom veleposlanstvu s molbom za pomoć u realizaciji projekata njihove obnove. Japanska je vlada  potom osigurala 39.000 eura i mostovi su sagrađeni za svega nekoliko mjeseci.

– Ovo je područje pogođeno ratom čije se posljedice još osjećaju. Novi će mostovi osigurati sigurno kretanje ljudima koji sada tu žive, a nadam se da će i ubrzati proces povratka drugih koji su se iselili – istakao je veleposlanik Tamura.

Za dobiveni novac zahvalili su požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i gradonačelnik Pakraca Davor Huška. Gradonačelnik Huška je kazao kako će iz pakračkog proračuna biti izdvojeno 20.000 kuna za pomoć stanovnicima Japana stradalim u nedavnom potresu.

Ključne riječi

Komentara 1

TH
thekurcula
15:41 17.05.2011.

Veleposlanik iliti ambasador zemlje koja je toliko donirala svuda na Balkanu, i to bez ikakvih političkih zahteva, rekao je ovo, siruguran sam, potpuno otvorenog srca i iskreno verujući da je svima u interesu da se što više prognanih vrati. Svejedno čudi me da ne zna, i da mu vlastitio ministarstvo vanjskih poslova nije reklo da nije svima u interesu da se svi koji su živeli pre rata na tim područjima zaista i vrate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije