Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasta Delimar:

Tamburaši u subotu izvode Glenna Millera u čast Tomislavu Gotovcu

\'09.09.2009., Slavonski Brod - U galeriji umjetnina grada Broda otvorena izlozba fotografija Vlaste Delimar.  Photo: Ivica Galovic/Vecernji list\'
ARHIVA VL
17.06.2011.
u 10:20

Koprivničko predgrađe Štaglinec postalo je poznati toponim na umjetničkoj karti svijeta zahvaljujući festivalu performansa

Jedinstven u hrvatskim razmjerima festival performansa, koji na svome imanju u Štaglincu, na istočnome ulazu u Koprivnicu, organizira umjetnica Vlasta Delimar, dogurao je do sedmoga izdanja. Program počinje u subotu u 17 sati uz besplatan ulaz, a publici će se, osim hrvatskih performera, predstaviti i umjetnici iz SAD-a, Čilea, Singapura, Perua, Irske, Njemačke...

Nekonvencionalni festival preklani je, kao vrijedan kulturni događaj, prepoznalo Ministarstvo kulture te ga je počelo sponzorirati, uz Grad Koprivnicu, koji je otpočetka pružio financijsku potporu V. Delimar.

– Ovogodišnja tema festivala jest 'Premošćivanje granica=jezik=zemlja', pa nije čudno što nam stiže toliko stranih umjetnika – rekla je ona, najavivši kako će, sa svojim partnerom Milanom Božićem, izvesti performans u čast lani preminulom Tomislavu Gotovcu, a u njemu će sudjelovati tamburaški orkestar koji će izvoditi Glenna Millera.

Kazala je da je vrlo zadovoljna dosadašnjom percepcijom festivala, kako u malome Štaglincu, čiji mještani bez predrasuda primaju često neobične goste, tako i u zemlji te inozemstvu – festivalski katalozi nalaze se u mnogim svjetskim knjižnicama, a Štaglinec je poznati toponim u svjetskim performerskim krugovima. Neki su umjetnici, zadovoljni atmosferom, nastupili više puta.

– Samo jednom smo imali 'nezgodu' s lokalnim stanovništvom, kada je netko pozvao policiju jer je mjestom šetala 'sumnjiva' umjetnica iz Japana. No, iz godine u godinu na festival dolazi sve više mještana, neki su čak sudjelovali u izvedbama, a lokalna udruga žena mnogo nam pomaže – zadovoljna je koprivnička umjetnica.

Ističe kako je za uspjeh festivala vrlo zaslužan i koprivnički povjesničar umjetnosti Marijan Špoljar, čija je galerija suorganizator.

Komentara 2

Avatar pretorijanac
pretorijanac
01:32 19.06.2011.

Nebitni ste .. !!

FR
friz
23:45 20.06.2011.

ovi tzv.performansi bi se kao \"šlag na tortu\",idealno pasali na gay paradama-peder balovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije