Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Talijanski vrhovni sud potvrdio zapljenu novca Lige

Sud u Rimu je u utorak navečer presudio da je slučaj protiv bivšeg šefa Lige Umberta Bossija i bivšeg rizničara stranke Francesca Belsita otišao u zastaru, ali da se konfiskacija novca mora provesti
07. kolovoza 2019. u 14:45 2 komentara 328 prikaza
Matteo Salvini
Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS/PIXSELL

Talijanski Kasacijski sud potvrdio je u srijedu zapljenu 49 milijuna eura od krajnje desne stranke Liga zbog 10 godina starog korupcijskog skandala te će stranka ministra Mattea Salvinija morati taj iznos vratiti državi.

Talijanska policija na Siciliji uhitila 18 mafijaša PALERMO Talijanska policija na Siciliji uhitila 18 mafijaša povezanih s njujorškom mafijom

Sud u Rimu je u utorak navečer presudio da je slučaj protiv bivšeg šefa Lige Umberta Bossija i bivšeg rizničara stranke Francesca Belsita otišao u zastaru, ali da se konfiskacija novca mora provesti.

Prema presudi nižeg suda u Genovi u rujnu 2018., Liga će 49 milijuna eura moći isplatiti u ratama tijekom narednih 75 godina.

Bossi i Belsito su se žalili na presudu za prevaru, prema kojoj su novac stranke koji su dobili od države koristili za privatne troškove od 2008. do 2010.

Stranka se u vrijeme kada je skandal izbio zvala Sjeverna liga.

Talijanski vojnici PROVOKACIJA Trst podiže spomenik ocu fašizma za 100. godišnjicu osvajanja Rijeke

Sadašnja Liga, u vladajućoj koaliciji s protusistemskim Pokretom 5 zvijezda, postala je pod vodstvom njezinog čelnika i ujedno zamjenika premijera Mattea Salvinija najpopularnija stranka u Italiji.

Nakon što su Bossi i Belsito proglašeni krivim za prijevaru, suci i dalje istražuju je li novac ilegalno prebačen u inozemstvo kako bi se izbjeglo njegovo pronalaženje, no Salvini to opetovano opovrgava.

Zvonimir Despot
Što se to dogodilo s Milanovićem? Ovo se ne bi usudio kazati ni Tuđman
Umjetnost kao terapija
Umjetnost kao terapija
Doživite kulturu u metropoli – ovo ne biste smjeli propustiti
  • Avatar Viktor999
    Viktor999:

    Liga raste a Salvini je idući talijanski premijer, crvenim sucima i ostalim NWO potrčkalima usprkos-Bravo Salvini, samo tako!!!

  • ikbmibm:

    Salviniju još nije ozbiljno shvatio da mu je drzava bankrotirala, s 129 % minusa u bdp-u.