Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnosna uredba

Talijanski Senat dao konačno odobrenje za ublažavanje migracijskih pravila

ITA, Sitzung des Senats
Foto: EXPA/PIXSELL
1/2
19.12.2020.
u 07:32

Nova pravila predviđaju predviđaju smanjenje novčanih kazni dobrotvornim organizacijama koje su bez dopuštenja ušle u talijanske teritorijalne vode, s pola milijuna eura na 10.000 do 50.000 eura.

Talijanski Senat odobrio je u petak sigurnosnu uredbu kojom se utire put za ukidanje migracijskih reformi koje je provodio bivši ministar unutarnjih poslova, a sadašnji čelnik oporbene ekstremne desnice Matteo Salvini.

Samo su se dva zastupnika usprotivila uredbi na glasanju u petak, koje je uslijedilo nakon tučnjave u četvrtak u kojoj su političari iz različitih tabora morali biti razdvojeni od strane sigurnosnih službenika.

Novinska agencija ANSA izvijestila je da je tučnjava uslijedila nakon što su senatori iz Salvinijeve nacionalističke stranke Liga imali prigovore na postupak glasanja.

Nova pravila predviđaju predviđaju smanjenje novčanih kazni dobrotvornim organizacijama koje su bez dopuštenja ušle u talijanske teritorijalne vode, s pola milijuna eura na 10.000 do 50.000 eura.

Također, otežava se odbijanje migranata kojima je potrebna zaštita te se učvršćuju mjere za borbu protiv trgovine narkoticima.

Salvini je kaznene antimigracijske zakone uveo 2018. i 2019. godine. Premijer Giuseppe Conte, koji je u to vrijeme već bio premijer, obećao je povući mjere nakon što je Liga napustila koalicijsku vladu, a Demokratska stranka zauzela njezino mjesto.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:00 19.12.2020.

Konačan čavao u lijesu suverenosti i opstojnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije