Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA - HRVATSKA

Talijanski policajci u Puli, Splitu i na Hvaru

Talijanska policija
06.07.2011.
u 10:31

Italija podupire brz ulazak Hrvatske u schengenski prostor nakon ulaska u EU

RIM – Talijanski policajci će tijekom kolovoza, zajedno s hrvatskim kolegama, djelovati u Puli, Splitu i na Hvaru, ali i hrvatski će policajci odlaziti u Italiju. Sporazum o toj i drugoj suradnji između dviju država potpisali su jučer u Zagrebu hrvatski i talijanski ministri unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i Roberto Maroni.

U Hrvatsku godišnje stiže oko milijun Talijana, a najviše ih dolazi u kolovozu pa će talijanski policajci uz bok hrvatskih biti na ključnim mjestima. Još od 2006. u hrvatska turistička mjesta dolaze pomagati policajci iz drugih zemalja, kao što su Njemačka, Češka i druge, a sadašnjim sporazumom predviđen je dolazak i talijanskih policajaca.

– Italija se nada brzu ulasku Hrvatske u schengenski prostor, nakon njezina ulaska u Europsku uniju 1. lipnja 2013. – izjavio je Maroni. Talijansko-hrvatski sporazum ide u tom pravcu, a Hrvatska bi ulaskom u Schengen preuzela kontrolu granica EU s nadzorom nad svojih 1100 km kopnene i 800 km morske granice.  

Maroni je objasnio i kako će suradnja između policija porasti i razmjenom informacija i osoblja, a to će poboljšati borbu protiv krijumčarenja droge, ljudi i u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma.

U službenom priopćenju talijanskog ministarstva unutarnjih poslova naglašava se želja da “Hrvatska što prije uđe u prostor Schengena”, a Italija joj je u tome spremna pomoći.

Ključne riječi

Komentara 3

PO
poirot
14:16 07.07.2011.

Mnogo ograničena vest. Zašto ne kažete da će i policajci iz Srbije biti u Istri? Živo me interesuje da li ćete smeti to objaviti i kakvi će biti komentari. Ebg-a mora se, Očekuje se 100.000 gostiju iz Srbije, pa integracije, malo evropske, malo balkanske.

BR
BratCroat
11:42 08.07.2011.

Izgleda da ima dosta kriminalaca sa Balkana u Italiji da se tamo šalju rvacki policajci. Talijanski neznaju jezik...

DZ
dzukaficuka
11:47 10.07.2011.

Zasto mi u SENGEN da nam natrpate Arape vase ili one Rumune ili Bugare.Zasto Danci nece vise SENGEN a vi bi nama.HR treba Sengen ali na sve granice nase.Kaoi nasi Prijateliji Zslovenci obijesit Znakove sa napisop pri ulasku u HR NE hrana Ne pice Ne Droga Ne oruzlje Ne crnom trzistiu i svercu i poseban trak i 100%pregled njihovih gradana kao i oni snama.Sad bi oni nas u Sengen kad drugi iz njega izlaze njihovi ribari i onako kontroliraju nase More kad smo bili blesavi sto smo povuli ZERP.Trebali smo kao Rusi odmah su zabranili uvoz iz EU povrce i voce i to do sada.A mi namaneko pusti Patku mi odmah u to vijerujemo u dobro a oni nama zele ZLO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije