Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

Talijanski čuvari ubili indijske ribare jer su mislili da su pirati

tanker
Reuters/PIXSELL
16.02.2012.
u 19:42

Čuvari s talijanskog broda Enrica Lexie zapucali su i ubili ribare Valentina i Pinkija

Naoružani čuvari s talijanskoga naftnog tankera osumnjičeni su za ubijanje dvojice indijskih ribara na koje su zapucali jer su mislili da je riječ o piratima, prenosi Hindustan Times. Vjeruje se da se incident dogodio u srijedu, 64 kilometara od indijske južne države Kerala.

Čuvari s talijanskog broda Enrica Lexie zapucali su i ubili ribare Valentina i Pinkija iz Tamil Nadua, odnosno Kerale, stare 50 i 21 godinu. Kapetanu broda, koji je o incidentu obavijestio obalnu stražu, naređeno je da pristane u luku.

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je talijanskom ambasadoru Giacomu Sanfeliceu di Montefortu da kapetan broda mora surađivati s indijskim dužnosnicima na rasvjetljavanju ovog incidenta. Sve više stranih brodova zapošljava naoružane čuvare u strahu od somalskih pirata.

Vlasnik indijskog ribarskog broda Freddie Louis rekao je kako se pucnjava, koja je trajala najmanje dvije minute, dogodila bez razloga. Brod sa 11 ljudi isplovio je 7. veljače, a do pucnjave je došlo na povratku, kada su spavali svi članovi posade osim Valentina i Pinkija.

Komentara 2

VI
vidimškoj
22:13 16.02.2012.

Talijani ka talijani.Prvo pucaju pa pitaju ko ide.

GP
GP66
20:54 17.02.2012.

Pucali iz straha,hebi ga Talijani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije