Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muž, žena i brat

Talijanska obitelj počinila samoubojstvo zbog siromaštva

'24.08.2011. Mjesno groblje, Petrovsko - Obitelj Hrsak neugodno se iznenadila kada su vidli u kojem se stanju nalazi grob nakon jucerasnjeg sprovoda. Lijes je bio zakopan samo na pola tako da su ga on
'Matija Topolovec/PIXSELL'
08.04.2013.
u 18:01

Nezaposleni građevinar Romeo Dionis (62) i njegova supruga Annamaria Sopranzi (68) objesili su se prošlog četvrtka nakon što su njihova dugovanja premašila iznos od 30.000 eura

Samoubojstva troje sredovječnih članova siromašne talijanske obitelji iz Civitanove Marche šokirala su zemlju te otvorila mnogobrojne rasprave o neimaštini koja sve više pogađa građane.

Nezaposleni građevinar Romeo Dionis (62) i njegova supruga Annamaria Sopranzi (68) objesili su se prošlog četvrtka nakon što su njihova dugovanja premašila iznos od 30.000 eura. Nešto poslije ubio se i Annamarijin brat Giuseppe koji je živio s osiromašenim parom. Doznavši za smrt sestre i zeta, on je otišao do mora i utopio se, piše Telegraph.

Nevolje su za Dionisovu obitelj počele kada je prije četiri godine ostao bez posla. Od tada je povremeno obavljao razne djelatnosti, no financijska situacija bila je sve teža. Bračni par više nije mogao platiti stanarinu, a zadnjih pet mjeseci ni pokriti troškove koji bi im omogućili dobivanje mirovine.

Pokopani su u nedjelju, a na pokopu se pojavila i zastupnica Donjeg doma parlamenta Laura Boldrini. Njezin dolazak nije dočekan najbolje. Štoviše, okupljeni su nezadovoljstvo iskazali upućujući joj uzvike ''ubojico'', ''ubila ih je država''. Šokiralo je to Boldrini koja je prije ulaska u politiku radila u UN-u i s migrantima. Priznala je da je i sama konsternirana porastom broja siromašnih u Italiji koju je prošle godine napustilo čak 79.000 građana.

>>Skokom s petog kata zgrade ubila se supruga talijanskog diplomata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije