Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREDOZEMNO MORE

Talijanska obalna straža izvukla tijela pet migranata, spasila 534

migranti
Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL
19.08.2016.
u 07:25

Migranti su pronađeni na dva veća gumena čamca i devet manjih plovila, navela je obalna straža koja nije objasnila na koji je način stradalo pet migranata

Talijanska obalna straža objavila je da je iz Sredozemnog mora u četvrtak tijekom akcije spašavanja izvučeno 5 tijela a da su 534 migranta spašena.

Migranti su pronađeni na dva veća gumena čamca i devet manjih plovila, navela je obalna straža koja nije objasnila na koji je način stradalo pet migranata.

Prema posljednjim podacima Međunarodne organizacije za migracije od 9. kolovoza 100.244 migranata je stiglo do Italije morem ove godine, a mnogi su krenuli iz Libije.

Procjenjuje se da su 2742 osobe poginule tijekom tog razdoblja u pokušaju da doplove do Europe.

Od početka 2014. je više od 400.000 migranata uspjelo stići od sjeverne Afrike do Italije. 

>> Migranti otvorili čak dva milijuna radnih mjesta

>> U Njemačkoj zbog opiranja zaustavljeno protjerivanje 637 stranaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije