Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni biznis

Talijanska mafija ima veći 'proračun' od Europske unije!

mafija
Foto: Milestone Media/PIXSELL
1/2
26.03.2014.
u 09:52

- Organizirani kriminal ima godišnji proračun veći od 200 milijardi eura - kazao je jučer direktor za sigurnosnu politiku pri talijanskom Ministarstvu vanjskih poslova Giovanni Brauzzi.

Godišnji 'proračun' organiziranog kriminala u Italiji je veći od proračuna EU, a većina novca se potroši u inozemstvu, kazao je dužnosnik talijanskog ministarstva vanjskih poslova, piše EUobserver.

- Organizirani kriminal ima godišnji proračun veći od 200 milijardi eura - kazao je jučer direktor za sigurnosnu politiku pri talijanskom Ministarstvu vanjskih poslova Giovanni Brauzzi te dodao kako mafijaši samo "10 posto svog novca investiraju u Italiji, dok ostatak investiraju u drugim državama Europe i svijeta".

Na plaći mafije ugledni menadžeri i odvjetnici

- Oni svugdje imaju dobre prijatelje - kazao je Brauzzi. Za usporedbu sa financijskom moći talijanske mafije može se reći kako je proračun Europske unije za 2014. godinu 140 milijardi eura. No, i procjene koliko je "težak" organizirani kriminal u Italiji se drastično razlikuju pa je jedan talijanski istraživački centar prošle godine objavio da na mafiju otpada samo 10,5 milijardi eura godišnje, dok se u drugoj studiji objavljenoj 2012. navodi brojka od 140 milijardi.

Brauzzi je kazao da su "najbolji odvjetnici i menadžeri" na "platnoj listi" mafije. Upozorio je da je korupcija najlakši način za djelovanje organiziranog kriminala. 

>>Papa mafijašima: Preobratite se

>>U mafijaškom obračunu ubijeno 4-godišnje dijete

Komentara 6

Avatar tajar
tajar
10:01 26.03.2014.

Bez rebalansa!

Avatar superhik74
superhik74
15:23 26.03.2014.

Kod mafije nema "austerity". Biznis funkcionira kao svicarski sat, a lova normalno mora zavrsiti u Svicarskoj.

GO
golub
19:22 27.03.2014.

Hrvatska mafija financijski jača je od talijanske, ali o tome se šuti. Cijeli državni vrh, pravosuđe uprava i odvjetnici umrežena je mafijaška organizacija, a to i slijepac može vidjeti, da su to do 1990. večinom bili ulični kriminalci. Sve od Sve od 1990. g. Hrvatski narod se branio od agresora a pokrali ga njihovi mafijaši, i to tvornice stanove i svu društvenu imovinu što su očevi izgradioli pretvorili u državnu a država mafijaša. Donose moralno upitne zakone, narod proglase dužnicima i otimaju imovinu domove a imaju odvjetnike lopove kao partnere sudaca i sve ide po mafijaškom zakonu HR,a dok talijanska ima moralna pravila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije