Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM LISTU

Talijani s granice vratili vagone Ininih cijevi jer su kontaminirane

Foto: VL
27.03.2017.
u 00:02

Pitanje je što će se dogoditi s ozračenim cijevima jer Hrvatska još nema skladište za trajnu pohranu nuklearnog otpada

Cijevi kojima buši naftu i plin i koje se zbog istrošenosti više ne mogu upotrebljavati Ina prodaje kompaniji ovlaštenoj za zbrinjavanje te vrste otpada. Jedna pošiljka s takvim cijevima ovih je dana vraćena s talijanske granice zbog kontaminiranosti radioaktivnim tvarima. Tu informaciju, koju smo dobili neslužbenim kanalima, potvrdili su nam u Ini.

– Inu je ovlašteni vanjski zbrinjavatelj otpada obavijestio o povratku pošiljke s talijanske granice zbog povećanog ionizirajućeg zračenja – odgovoreno nam je iz te kompanije.

>> Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Foto: VLm

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Hasanbegović: Nisam se prepoznao u prijetnjama Andreja Plenkovića
>> Velimir Zajec: Ljudi ne idu na nogometne utakmice jer jedva spajaju kraj s krajem
>> Todorić neće tražiti otpis duga?
>> Kupce mame sa 100% njemačko

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
22:00 26.03.2017.

Obzirom da smo deficitarni sa energijom mozda politicari dadu glas za atomske centrale.Tako nas ja prije domovinskog rata jedan ministar zvan 10% htio usreciti sa francuskom tehnologijom.Sto sa nuklearnim otpadom i koliko hrvatsku kosta zbrinjavanje naseg dijela otpada koji zbrinjava Slovenija?Koliko traje prosjecno vrijeme raspadanja tih tvari,te gdje ce procuriti to skladistenje u zemlju ,vodu ili zrak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije