Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNI SKEPTICIZMA

Talijani otvorili autocestu čija je gradnja počela prije 54 godine, mnogi se pitaju je li gotova

talijanska autocesta
Screenshot
22.12.2016.
u 17:29

Cestovni sindikati sugeriraju da autocesta neće biti potpuno završena do 2018. godine.

 Najduži projekt javnih radova u Italiji, autocesta kroz Kalabriju, otvara se u četvrtak, 54 godine otkako je počela gradnja.

Datum otvaranja odredio je prije 10 mjeseci bivši premijer Matteo Renzi, koji je ispunjenje roka pretvorio u pitanje nacionalnog ponosa. Međutim, mnogo je skepticizma oko toga je li infrastruktura uistinu spremna.

Agencija koja upravlja talijanskim autocestama ANAS autocestu A3 od Salerna do Reggio Calabrije dugu 443 kilometra opisuje kao inženjersko čudo sa 190 tunela i 480 mostova i nadvožnjaka preko planinskog područja.

Autocesta koja je trebala biti završena još 1972. puštena je u promet 1974., ali s dionicama koje su više nalikovala državnoj cesti nego autocesti s čestim čepovima i gužvama, osobito ljeti.

Mjesni list Corriere della Calabria objavio je na svom portalu video snimku na kojoj se vidi kako se na nekim mjestima i dalje može prometovati samo jednom trakom uz ograničenja brzine, sugerirajući kako autocesta još nije završena.

"Nadam se da ovo neće biti još jedna vježba rezanja vrpce", rekao je odvjetnik iz Catanzara Michele Gigliotti.

Cestovni sindikati sugeriraju da autocesta neće biti potpuno završena do 2018. godine. Glasnogovornica ANAS-a tvrdi suprotno i kaže da su radovi planirani u idućim mjesecima samo redovno održavanje.

Kalabriji bi bolja infrastruktura dobro došla. Regija na vrhu talijanske čizme najsiromašnija je u zemlji i plodno tlo za cvjetanje jedne od najjačih svjetskih mafijaških organizacija 'Ndranghete.

>> Ovo su najgori vozači na hrvatskim autocestama: Voze u krivom smjeru i unazad, zaustavljaju se usred tunela...

Komentara 3

DK
domagoj.kalnicki
22:08 22.12.2016.

Koliko je trajala gradnja autoceste do Rijeke- Početak je bio 1970??????

DU
Deleted user
22:13 22.12.2016.

niente di statale funziona, kažu talijani

IM
Immanuell
13:19 23.12.2016.

Prvi kilometri su već ohoho u raspadu, završni su krasni. Prve dionice treba iskopati pa udri ponovo. Ako im je to čudno, neka zovu našu cestogradnju; mi istu dionicu zaračunamo 3 puta, a tunele farbamo po 6, 7 puta, šta znači ponoviti dionicu, može se bar dvaput.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije