Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf susjeda

Talijani lažno upozoravaju građane da ne idu u Hrvatsku

granica
Davor Višnjić/Pixsell
08.01.2010.
u 16:00

Prema pisanju Repubblice Talijani koji putuju na Crveno more ili u Hrvatsku, Švicarsku ili Tunis, moraju pripaziti kakvu osobnu iskaznicu imaju jer bi im ona mogla stvoriti probleme.

RIM – Talijani s osobnom iskaznicom mogu ući u Hrvatsku, ali oni koji imaju elektroničku mogli bi naići na probleme na granici. Tjedni dodatak lista Repubblica objavljuje u petak informaciju kako su elektroničke osobne iskaznice "flop", propast.

 "Oni koji idu na putovanje na Crveno more ili u Hrvatsku, Švicarsku ili Tunis, moraju pripaziti kakvu osobnu iskaznicu imaju jer bi im ona mogla stvoriti probleme. Riječ je o posljednjem tehnološkom otkriću državne administracije, odnosno o elektroničkom modelu iskaznice", piše list Repubblica.

Po tome ispada kako svi Talijani s elektroničkom iskaznicom (onom u obliku kreditne kartice) imaju problema na ulasku u Hrvatsku. No, to nije tako u praksi. List je informaciju preuzeo dijelom s internetskih stranica policija u pojedinim gradovima, a dijelom sa stranice talijanskog ministarstva vanjskih poslova.

Na službenoj stranici talijanskog MVP-a piše upozorenje "putnicima koji su u posjedu osobne iskaznice za putovanje u inozemstvo, a koji idu prema Bugarskoj, Hrvatskoj, Egiptu, Guadalupi, Makedoniji, Martiniku, Mauricijusu, Rumunjskoj, Švicarskoj, Tunisu i Turskoj. Naznačeno je kako na ulasku u te zemlje mogu iskrsnuti poteškoće prilikom priznavanja osobne iskaznice, i one papirnate s pečatom njezina produžetka valjanosti, i one elektroničke osobne iskaznice kojima je rok produžen potvrdom koju je izdala općina".

Dakle, nije riječ o nepriznavanju elektroničkih osobnih iskaznica, nego o mogućem nepriznavanju papira s kojim je potvrđen produžetak valjanosti iskaznice. Očito je neki talijanski putnik u Hrvatsku naišao na taj problem i naznačio ga Ministarstvu vanjskih poslova, koje je tu naznaku objavilo na svojoj web stranici. U namjeri da se kritizira sve što država čini, pa i uvođenje nove elektroničke osobne iskaznice, objavljuje se kako se s njima ne može putovati u neke zemlje.

"Elektronička osobna iskaznica putuje prema propasti", naslov je članka.

U hrvatskom konzulatu u Rimu kazali su nam kako, dakako, Talijani mogu putovati u Hrvatsku s osobnim iskaznicama, pa i onima kojima je potvrdom produžen rok te kako će intervenirati u talijanskom MVP-u da se Lijepu Našu skine s popisa zemalja koje navodno stvaraju probleme talijanskim građanima s elektroničkim iskaznicama.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
16:31 08.01.2010.

Otkud odjednom iskrsnu ova štajerska afna? Čim su granični problemi tema eto čopora štajerskih zlovenaca, grakću ko vrne i zavijaju kao gladni vuci. Reci mutane, je li kod vas uobičajeno da mrzite cijeli svijet do podne a popodne i sami sebe?

CR
crnac
18:08 08.01.2010.

kad god sam dosao u hrvatsku na granici uvek .problemi uvek nesto nevalja mada sam hrvatski drzavljanin a zivim i radim u itl... sramota prvi put samnom talijan u hrvatsko 3 sata problemi na granici ???????sramota imaju talijani pravo istinu govore

OB
-obrisani-
16:27 08.01.2010.

Pazi Štajerc da ti se tvoji ne vrate kao slonovi, njuška će im za travu zapinjati! Busati se i junačiti na račun čiste sreće, najgluplje je što se može čovjeku dogoditi. Što se tiče hrvatske reprezentacije ona je i dalje jako dobro pouicionirana na rang listi a Taylor je od đavola pa će se snjime i družiti narednih milenija, možeš im se i ti pridružiti, takve primaju bez prijamnog ispita! Rodiš se opica ne žožeš inženjer postat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije