Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGODIO SE S TUŽITELJSTVOM

Talijan priznao krivnju: Ide šest mjeseci u zatvor, mora platiti novčanu kaznu te mu se oduzima 90.000 eura

Područje Pazina i Svetog Petra u šumi zahvatilo veliko nevrijeme s tučom
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
17.12.2020.
u 09:46

Osim toga oštećenicima mora na ime naknade štete isplatiti 82.800 eura, a mora vratiti i 90.000 eura protupravno stečene imovinske koristi. Taj novac mora vratiti u roku od  godine dane ili će mu biti opozvana uvjetna kazna.

Državljanin Italije (60) priznao je krivnju te se nagodio s tužiteljstvom pa je temeljem sporazuma  na Općinskom sudu u Pazinu pravomoćno osuđen zbog krivotvorenja isprave, i pronevjere. Prema istom sporazumu osuđen  je i njegova tvrtka koja je bila registrirana u Poreču. 

Talijan je, kako je priopćeno iz tužiteljstva, osuđen na jedinstvenu djelomično uvjetnu kaznu od  godinu i šest mjeseci zatvora. Od izrečene kazne, šest mjeseci će izdržati u zatvoru, dok mu se ostatak mijenja uvjetnom uz rok kušnje pet godina. Izrečena mu sporedna novčana kazna od 112.514 kuna. Osim toga oštećenicima mora na ime naknade štete isplatiti 82.800 eura, a mora vratiti i 90.000 eura protupravno stečene imovinske koristi. Taj novac mora vratiti u roku od  godine dane ili će mu biti opozvana uvjetna kazna.  Mora platiti i troškove sudskog postupka. Što se tiče tvrtke iz Poreča, ona je ukinuta.

Prema optužnici, 60-godišnjak se teretio da je travnja do lipnja 2020.  kao direktor poduzeća iz Poreča  na raznim internetskim stranicama neistinito oglašavao i nudio prodaju nepostojećih teretnih vozila. Na te se oglase javilo dvoje državljana Iraka, jedan državljanin Egipta te jedan državljanin Francuske, koji su kao predstavnici inozemnih trgovačkih društava stupili  u kontakt sa 60-godišnjakom. On im se predstavio lažnim imenom te im je predočio  lažnu osobnu iskaznicu kao i lažne predračune i lažnu dokumentaciju teretnih vozila.

Vjerujući u istinitost njegovih navoda, spomenuti su na račun njegove tvrtke uplatili novac za kupnju teretnih vozila. No on  im teretnjake nije isporučio pa ga se tereti da je sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist od 82.800. Osim  toga, optužen je i da je s računa tvrtke od 1. siječnja do 15. lipnja 2020. u više navrata podigao i zadržao 158.200 eura

VIDEO: Što mislite, može li se u Zagrebu živjeti od 5000 kuna plaće?

Ključne riječi

Komentara 1

ČE
Čedolovac
09:56 17.12.2020.

A neces ti cifre.. Malo me razočarao ovaj talijan.. U tim godinama se puca na milijune a ne stotine..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije