Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dubrovnik

Talijan pokušao prokrijumčariti 24 zaštićene školjke periske

periske
Dubrovačka policija
31.08.2011.
u 10:35

Zbog počinjenih prekršaja određena mu je novčana kazna u ukupnom iznosu od 24.200 kuna.

U utorak oko 22 sata na međunarodni granični pomorski prijelaz Dubrovnik pristupilo je vozilo talijanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Italije.

Izvršenom graničnom kontrolom djelatnici policije i carine u vozilu su pronašli 24 komada zaštićenih školjki periski.

Zbog počinjenih prekršaja iz Carinskog zakona i Zakona o zaštiti prirode državljaninu Italije je određena novčana kazna u ukupnom iznosu od 24.200 kuna.

Komentara 5

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
10:47 31.08.2011.

- Znači li to da Talijan periske nije izlovio u hrvatskom teritorijalnom moru?

Avatar alien79
alien79
10:58 31.08.2011.

Zločesti policajci, sad će vas Furio gonit do Bruxellesa

SO
sotokuco
11:31 31.08.2011.

Ni jedna zemlja na svijetu se ne odnosi maćehinski prema svom teritoriju i moru kao mi. Što sve ne rade turisti na Jadranu. Čuo sam od ljudi koji žive tu da se solidne količine ribe, školjki i rakova od strane turista prodaju u našim restoranima. Ako je to točno, onda smo mi budale, a za takve nas stranci i zbog toga drže. Ako mi ne znamo štitit i cjenit naše, onda i ne zaslužujemo ovu ljepotu oko nas, i na kontinentu i na moru. Ove losture su ništa, i nisu ni vrijedne spomena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije