Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIBANSKE FRAKCIJE

Dvije mule dogovorile primirje

talibani
Foto: Reuters
03.01.2016.
u 13:43

Sukob dviju frakcija izbio je nakon vijesti o smrti utemeljitelja talibanskog pokreta mule Omara

Dvije suparničke talibanske frakcije predvođene mulom Akhtarom Mansoorom i Mohamedom Rasoolom pristale su na primirje, doznaje se u nedjelju iz audio poruke koju prenosi dpa.

Sastanak predstavnika dviju frakcija je organiziran kako bi se okončali sukobi koji su planuli u listopadu i prosincu i u kojima je u Afganistanu poginulo stotine ljudi na obje strane.

Sukob između vođa dviju frakcija izbio je nakon vijesti o smrti utemeljitelja talibanskog pokreta mule Omara u srpnju prošle godine.

Rasoolova frakcija odbijala je priznati Mansoora za njegova nasljednika, no nakon sastanka je priopćeno da su svi pristali na odanost muli Akhtaru Mansooru.

Sukob je bio produbljen i saznanjem da je mula Omar u stvari preminuo 2013., ali da se to tajilo dvije godiine,

>> Talibani u napadu na zračnu luku ubili 50 ljudi, uključujući i djecu

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Idler 3
Idler 3
23:50 03.01.2016.

Dvije mule il dvojica mula ???

Avatar Keep_calm
Keep_calm
20:30 03.01.2016.

Dvije mule se dogovorile, ali mula Omar nije preminula, nego je ipak - preminuo! Ako je i od Hine, previše je. Otkad ta agencija gaji sklonost prema humoru tipa Charlie Hebdo?

MA
manaslu
09:47 04.01.2016.

Mulci iliti ploncker :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije