Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistan

Talibani zauzeli više od polovice Kunduza, među objektima su i bolnica te sud

afganistan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.09.2015.
u 14:27

Grad grad istoimene provincije, Kunduz, ove je godine dva puta bio metom napada talibana. Strateški je na važnoj poziciji, a nekada je bio jedan od afganistanskih najbogatijih gradova.

Čelnici afganistanske policije tvrde da su talibani zauzeli više od polovice glavnog sjevernog grada Kunduza nakon koordiniranih napada. Sayed Sarwar Hussaini, glasnogovornik regionalne policijske postaje u Kunduzu, rekao je za Associated Press u ponedjeljak da se još vode oružane bitke između talibanskih militanata i afganistanskih vladinih snaga. Kaže i da su naoružani talibani zauzel niz državnih objekata u gradu, uključujući i bolnicu te sud.

Grad grad istoimene provincije, Kunduz, ove je godine dva puta bio metom napada talibana. Strateški je na važnoj poziciji, a nekada je bio jedan od afganistanskih najbogatijih gradova.

>> U tri godine stići će nam pet milijuna emigranata!

Komentara 4

DU
Deleted user
10:09 29.09.2015.

Sve su to zakuhale tzv. Velike sile da pokažu koliko je tko velik.

LU
Lujo123
10:09 29.09.2015.

Bravo ameri, englezi i ostali pljačkaši! Svaki dan sve više uspjeha u vašoj demokratizaciji tuđih zemalja. Jedine zemlje na bijelom svijetu u koje bi trebalo uvesti demokraciju, civilizaciju i vladavinu prava ste vi i izrael i tad bi na svijetu bio mir!!

Avatar superhik74
superhik74
15:30 28.09.2015.

Jos jedan "veliki uspjeh" Americke vanjske politike. Vjerojatno talibani uvode "demokraciju". Ha, ha, ha....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije