Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmazda za kuran

Talibani pozivali Afganistance na ubijanje "osvajača"

Kenenisa Bekele
23.02.2012.
u 09:24

"Moraju ih uhvatiti, istući i ubiti kako bi ih poučili da se više nikada ne usude oskvrnuti sveti Kuran"

Talibani su pozvali Afganistance da napadnu strane vojne baze i ubiju Zapadnjake u znak odmazde zbog spaljivanja primjeraka Kurana u glavnoj NATO-ovoj bazi u zemlji. Već treći dan traju nasilni prosvjedi diljem zemlje.

Tisuće prosvjednika, javlja Reuters, diljem zemlje prosvjeduje skandirajući "Smrt Americi!", a u istočnom Kabulu stotine mladih bacale su kamenje na policajce koji su u pokušaju rastjerivanja rulje u zrak ispucali nekoliko hitaca upozorenja.

– Naš hrabri narod mora na meti imati vojne baze osvajačkih snaga i njihove vojne konvoje – napisao je u e-mailu glasnogovornik afganistanskih pobunjenika Zabihullah Mujahid. – Moraju ih uhvatiti, istući i ubiti kako bi ih poučili da se više nikada ne usude opet oskvrnuti sveti Kuran – poručio je Mujahid.

Većina stranaca već je danima zatvorena u svoje dobro čuvane ustanove, a spaljivanje Kurana moglo bi otežati pokušaje NATO-ovih snaga predvođenih SAD-om da zadobiju povjerenje Afganistanaca te time uspiju početi pregovore s talibanima prije povlačenja NATO-a iz Afganistana krajem 2014. godine.

Ključne riječi

Komentara 36

PA
patria
10:18 23.02.2012.

Može se živjeti jadno, siromašno i zaostalo, ali se ipak uvijek ima volje i energije za divljanje i ratovanje. Mrze SAD, zapad i nemuslimane, ali se ipak za širenje svoje propagande koriste \"nevjerničkim\" internetom, oni koji sami nisu u stanju proizvesti ni obični toaletni papir.

RI
Riznica
10:49 23.02.2012.

Bijednici iz nemoci neznaju sta ce vise pa Kuràn pale !\" Okupiraju zemlju , ruse, ubijaju i pale njihove svete knjige ... Koji divljaci !\"

Avatar bakunjin
bakunjin
09:59 23.02.2012.

Zašto su osvajači pod navodnicima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije