Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALAYSIA AIRLINES

Talibani odbacuju krivnju: Možemo samo sanjati o otmici takvog zrakoplova

MH370
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.03.2014.
u 07:57

Čak i zemlje s vrlo naprednom opremom i postrojenjima ne mogu otkriti gdje je zrakoplov otišao, kažu afganistanski talibani

Zrakoplovni dužnosnici u Pakistanu, Indiji i središnjoj Aziji, kao i talibani, tvrde da ne znaju ništa o tome gdje se nalazi zrakoplov Malaysia Airlinesa, koji je nestao 8. ožujka, prenosi Reuters. Let MH370 s 239 ljudi nestao je oko sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura prema Pekingu, a istražitelji su sve skloniji teoriji da je zrakoplov preusmjeren nekoliko kilometara od pravca.

Indijski dužnosnici odbacili su mogućnost da je zrakoplov neprimijećen satima letio iznad njihove zemlje. Dužnosnik ministarstva obrane rekao je da je takva ideja bizarna i neosnovana jer je osiguranje na granici s neprijateljskim Pakistanom presnažno. I pakistanski, kazahstanski i kirgistanski dužnosnici rekli su da nisu primijetili ništa sumnjivo nakon nestanka zrakoplova, odnosno da neidentificirani zrakoplovi nisu ulijetali u njihovo zračno područje 8. ožujka.

Kako se istraga širila, neki su naveli mogućnost da je zrakoplov završio u udaljenom planinskom području kod pakistanske granice s Afganistanom, gdje je sjedište talibana. Glasnogovornik talibana u Afganistanu Zabihullah Mujahid rekao je nemaju veze s nestalim zrakoplovom.

- To se dogodilo izvan Afganistana i možete vidjeti da čak i zemlje s vrlo naprednom opremom i postrojenjima ne mogu otkriti gdje je zrakoplov otišao. Stoga također nemamo nikakve informacije jer to je vanjski problem.

Zapovjednik pakistanskih talibana rekao je pak da bi oni mogli samo sanjati o otmici zrakoplova.

- Voljeli bismo biti u prilici da otmemo takav zrakoplov - rekao je zapovjednik za Reuters telefonskim putem.

Komentara 2

UN
unbekant
08:33 18.03.2014.

Dok ovi pametni traze vanzemaljce i koje-kakve druge svjetove,nemopgu na zemlji njima dostupnim trerenima pronaci obicni zrakoplov s 300-njak putnika,napredna tehnologija je za smece………….

Avatar abcd
abcd
12:31 18.03.2014.

Moliti cu lijepo da se ove americke i engleske saveznike ubuduce zove freedom fighterima ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije