Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bombaši samoubojice

Talibani napali sjedište NATO-a i američko veleposlanstvo u Kabulu

Kabul
13.09.2011.
u 17:16

Najmanje dva civila i jedan policajac ubijeni su, a još je najmanje 16 civila ozlijeđeno

Najmanje dva civila i jedan policajac ubijeni su, a još najmanje 16 civila ozlijeđeno je u koordiniranom napadu talibana na američko veleposlanstvo i sjedište NATO-a u Kabulu.

Eksplozija i rafalna paljba jutros su se začuli u prijestolnici Afganistana, izvještava Guardian, a bombaši samoubojice naoružani bacačima granata i bombama napali su vladine zgrade, američko veleposlanstvo i sjedište NATO-a. Prema prvim izvještajima šestorica talibana svoj su napad počela iz jednog od nedovršenih nebodera u naselju Wazir Akbar Khan u Kabulu u kojemu je smještena većina veleposlanstava i raznih vladinih agencija.

Vojnici NATO-a zabarikadirali su se u blagovaonicu bojeći se da su napadači ušli u bazu.

Sat i pol nakon napada kabulski šef policije potvrdio je da su dvojica napadača ubijena, a ostali su opkoljeni.

Još uvijek nije poznato kako su talibani uspjeli proći kontrolne točke postavljene po cijelom gradu, a žrtve napada još se uvijek zbrajaju.

Uz preuzimanje odgovornosti za napade u središtu afganistanske prijestolnice talibani su se oglasili tvrdeći da su isplanirali i napad na kabulsku zračnu luku u kojoj je policija ubila jednog od osumnjičenih.

Komentara 24

Avatar Zag
Zag
18:43 13.09.2011.

17:25h Startrack je napisao/la: Jel to onaj pravi islamski napad pucaj sa ledja pa bjezi. kad nemaju tehnologiju junačkih lansiranja krstarećih raketa,ravno u prsa

UN
unbekant
17:27 13.09.2011.

konacno i jedna lijepa vjest na portalu V.L bravo talibani svaka vam cast na hrabrosti.

ST
Startrack
17:25 13.09.2011.

Jel to onaj pravi islamski napad pucaj sa ledja pa bjezi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije