Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Talibani digli u zrak žensku školu u Pakistanu

taliban, afganistan
AFP
25.01.2010.
u 08:59

Napad je dio talibanskih nastojanja da zabrane obrazovanje žena. Zasad su talibani uništili četiri državne škole u proteklih nekoliko mjeseci, no ovo je prvi put da je napadnuta privatna škola.

Talibani su digli uzrak privatnu žensku školu na sjeverozapadu Pakistana, objavila je tamošnja policija a prenose agenicje. To je dio njihovih nastojanja da zabrane obrazovanje žena. Postavili su dvije bombe u školu Iqra u Charsaaddai, no nitko pri tome nije ozlijeđen jer je škola bila zatvorena.

Zasad su talibani uništili četiri državne škole u proteklih nekoliko mjeseci. Ovo je prvi put da je napadnuta privatna škola.

Regija Charsaadda inače je pod opsadom pakistanskih snaga sigurnosti koje sprovode operacije protiv pobunjenika.

Ključne riječi

Komentara 22

OB
-obrisani-
09:48 25.01.2010.

Novi uspjesi danasnjeg Islama! To bas nije borba protiv mrzkog americkog okupatora ili pak gospodo islamo-fasisti? A u Holandiji se sudi Wildersu, koji nikako ne poziva na nasilje, kako ga se optuzuje, nego on na to nasilje pokazuje s prstom!

KV
Klr_Velikl
19:01 25.01.2010.

penicilin, hahaha... zar ti misliš kako Amerikance u Afganistanu napadaju isključivo talibani? Tamo ima nebrojeno mnogo frakcija, a neki od njih bore se i protiv talibana i protiv Amerikanaca. To je isto kao da sve one koji su 40-ih napadalii Nijemce pokušavaš poistovjetiti s četnicima, ili pak partizanima... svi su imali svoje razloge.

Avatar ante_st
ante_st
12:25 26.01.2010.

Da KIRE samo si ti pametan a mi ostalji smo jako glupi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije