Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Mogadishuu

17 mrtvih u talačkoj krizi nakon samoubilačkog napada u Somaliji, drama još traje

Somalija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.06.2017.
u 08:39

U prvom napadu ubijeno je najmanje devet ljudi. Većina žrtava su mladići koji su ulazili u popularni restoran kada je vozilo eksplodiralo.

Jutro nakon što su naoružani ljudi zatvorili kao taoce najmanje 20 ljudi jednom restoranu u glavnom gradu Somalije Mogadishuu, stižu potvrde informacija o najmanje 17 poginulih i 26 ranjenih osoba.

Točan broj taoca koji su zatočeni u restoranu nije poznat, ali policija je javila da je deset taoca na oslobođeno, dvojica napadača su ubijena, a još pet ih je ostalo unutar restorana i potpuno su prekinuli dovod električne energije kako bi spacijalicima otežali uvid u situaciju i rasplet talačke krize. . 

Vozač ambulatnog vozila rekao je kako je izneseno 17 tijela, a među njima ima i stranaca. Riječ je o mlađim ljudima koji su sinoć došli na pizzu. 

"Borci su još u Pizza Houseu (restoranu) i drže više od 20 ljudi. Ne znamo koliko je od njih mrtvo a koliko živo", rekao je Ibrahim sinoć Hussein, mogadishki policajac.

U prvom napadu ubijeno je najmanje devet ljudi. Većina žrtava su mladići koji su ulazili u popularni restoran kada je vozilo eksplodiralo.

- Napadači su bili u uniformama. Natjerali su u restoran one koji su pokuašli pobjeći s mjesta napada - kazao je AP-u očevidac Nur Yasin. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:00 15.06.2017.

"talacka" kriza????ima li Hrvata na portalu vecernjaka? ili je cijeli rat bio uzalud????

MX
Mister X
14:55 15.06.2017.

U prvom napadu ubijeno je najmanje devet ljudi. Većina žrtava su mladići koji su ulazili u popularni restoran kada je vozilo eksplodiralo. Ameri u u zadnjem okršaju sa njima preko 1000 poubijali , tako da ovo i nije neka vijestt . Somalija nije Italija ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije