Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITRO PREKRIVENI

Tajnoviti aktivisti po noći zalijepili plakate s kritikama Pape: 'Gdje ti je milosrđe?'

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
04.02.2017.
u 23:37

Tekst optužuje Franju za nekoliko intervencija protiv konzervativaca uključujući i ono što plakat naziva "obezglavljivanje Malteških vitezova"

Plakati koji optužuju Papu Franju za napad na konzervativne katolike pojavili su se u Rimu tijekom vikenda, a gradske vlasti su ih hitro prekrile. 

Plakati koje su tajnoviti aktivisti polijepili tijekom noći na subotu prikazuju sliku pape stroga pogleda s tekstom: "Gdje ti je milosrđe?".

Tekst optužuje Franju za nekoliko intervencija protiv konzervativaca uključujući i ono što plakat naziva "obezglavljivanje Malteških vitezova".

To upućuje na stari katolički red vitezova koji je sada karitativna organizacija svjetskih razmjera čiji je veliki meštar dao ostavku papi prošli tjedan nakon dvomjesečne javne svađe.

Plakati su se pojavili nekoliko sati prije nego što je Vatikan objavio ime papina osobnog izaslanika u redu, pri čemu je ostavio po strani konzervativna kardinala Raymonda Lea Burkea koji je bio pokrovitelj reda od 2014. i česti je kritičar pape.

U pismu objavljenom u subotu u Vatikanu Franjo je rekao nadbiskupu Angelu Becciuu da će biti "isključivi glasnogovornik" pape u Malteškom redu dok se ne održe izbori za novog velikog meštra za nekoliko mjeseci.

Gradske vlasti prekrile su bijelim papirom plakate s porukom "ilegalna reklama".

Vatikan nije imao komentar. Otac Antonio Spadano, isusovac blizak papi, ipak je rekao u tweetu da su plakati znak da Franjo radi dobro te zbog toga  ljuti mnoge ljude. 

>> Papa Franjo poziva mlade da budu hrabri: 'Bolji svijet se izgrađuje vama'

Ključne riječi

Komentara 34

MK
mksdk
01:29 05.02.2017.

Hm, zanima me hoće li papin glasnogovornik istu argumentacjiu upotrijebiti i za Trumpa koji također ima puno neprijatelja? Vjerojatno neće. No, štaš, ljevičar naprosto ne može ne biti u konstantnom unutarnjem proturječju, što god da govori i što god da čini. Naravno, riječi i djela pape Franje su za svaku osudu jer proturječe katoličkoj vjeri.

ST
stomugromova
06:48 05.02.2017.

Ovaj je papa izabran od masonerije u RKC da zada konačni udarac katoličanstvu i vjeri.Sramotno je njegovo držanje u odnosu na stradanje kršćana u Siriji.Dok je glavni sirijski biskup vapio sa pomoći i javnim uključenjem RKC da im pomogne,papa Franjo je imao svjetsku turneju kao kakva svjetska estradna zvijezda.On niti zastupa katolike,a niti kršćane.Uz to se javno zalagao za otvaranje europskih granica i uvoz muslimanskih migranata .Njegovo ustoličenje je znak da je pobijedila masonska struja u RKC.Nakon smrti pape Wojtyle ,vatikanska masonerija je prisilila papu Benedikta da odstupi i onda su instalirali kukavičje jaje na mjesto pape.

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
03:07 05.02.2017.

Malo postovanja za papu i njegovu funkciju, ali papa Franjo bolje da se distancira od liberalne i ljevicarske politike te onih koji navodno njega vole, ali ne vole Boga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije